Donează în fiecare an 3 milioane de euro spitalelor de stat din România, dar nu vorbește despre asta. Are case la New York, Paris și Tel Aviv, dar se simte că acasă și în București. Unde vine și revine de peste 30 de ani.

Este omul care, în primii ani după Revoluție, a adus Pepsi în țară noastră, iar exitul din acest business şi l-a făcut după ce a vândut firma către gigantul Pepsi Americas cu 150 milioane de dolari.

Miliardarul Eli Davidai este, de peste trei decenii, managing director la fondul american Quadrant Management. Are pe mâna, anual, trei miliarde de dolari pe care îi investește pe tot globul. Un om discret, care nu a apărut niciodată în interviuri video. A decis să o facă acum, pentru prima dată, și a acceptat că echipa Financial Intelligence să realizeze filmarea în casă lui din București, cartierul Primăverii, într-o seară liniștită de sfârșit de toamna.

Un miliardar cu viziune de business globală vorbește pentru Financial Intelligence despre „muntele de bani” pe care oamenii de afaceri îl au acum pentru investiții, în urma anului 2021. Pe care îl consideră că fiind unul extraordinar din punct de vedere al bussinesului.

Ce a fost bine în tot răul din pandemie și ce ne așteaptă în 2022-2023, ce trebuie să facă autoritățile române și oamenii politici de la noi pentru a atrage investitorii, cu ce dobândă și-a cumpărat recent un apartament la New York dar și de ce l-a pus pe gânduri chelnerul nepalez care l-a servit la restaurantul din București, aflați în cele ce urmează. Un interviu exclusiv, marca Financial Intelligence.

Interviul complet cu Eli Davidai, poate fi regăsit pe Financial Intelligence.

Leave a Reply