• Financial Intelligence a premiat, în cadrul GALEI FINANCIAL INTELLIGENCE AWARDS, oameni de business și companii din România, care au avut realizări excepționale în anul 2021

București, 14 decembrie 2021. Miercuri, 8 decembrie, a avut loc cea de-a patra ediție a GALEI FINANCIAL INTELLIGENCE AWARDS, ocazie în care au fost decernate Premiile Financial Intelligence pentru anul 2021. GALA FINANCIAL INTELLIGENCE AWARDS este cel mai aşteptat eveniment emblematic al Financial Intelligence din an, o ocazie de recunoaștere a meritelor și realizărilor deosebite ale unor importanți oameni de business și companii din România, în anul care a trecut.

Evenimentul și s-a desfășurat hibrid, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, și a fost transmis LIVE pe platforma www.financialintelligence.ro, pe pagina de Facebook Financial Intelligence și pe canalul de Youtube Financial Intelligence. Prezența în sală a fost numeroasă, în limitele impuse de condițiile pandemiei – au participat 100 de persoane, reprezentarea fiind la nivel de top management. În online, Gala a înregistrat un trafic de 25.000 de vizualizări.

Programul Galei a început cu mesajele invitaților speciali – reprezentanți ai autorităților de stat, care au vorbit despre situația actuală a României și previziuni pentru viitor.

Au vorbit în deschidere: Cosmin MARINESCU Consilier Prezidențial, Departamentul Politici Economice și Sociale, Marius BUDĂI – Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Adrian VASILESCU – Consultant Strategie la Banca Națională a României, Radu HANGA – Președintele Bursei de Valori București, Zoltan NAGY-BEGE –Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, Siegfried MUREȘAN – Raportor al Parlamentului European privind finanțarea Green Deal, Dragoș PÎSLARU – Europarlamentar, Renew Europe Group, Cristin POPA – Director executiv, Direcția Executivă Monitorizare și Control, ANCOM, Mihai ROTARIU – Purtător de cuvânt în cadrul Directoratului Național de Securitate Cibernetică, Andreea NEGRU – Președintele Asociației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton, Dumitru NANCU – Director General, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, Daniela ȘERBAN – Președinte ARIR.

Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial, a declarat în deschiderea Galei Financial Intelligence: Așa cum arată în prezent, tabloul de bord al economiei noastre atrage atenția, mai mult decât oricând, că politicile responsabile au devenit acum imperative, pentru reducerea dezechilibrelor și revenirea pe culoarul sustenabilității. Avem mare nevoie de investiții în anii următori, iar obiectivul Guvernului de a avea 7% din PIB pentru investiții în bugetul anului 2023 este binevenit, cu precădere în privința investițiilor din fonduri europene, pentru că este timpul ca acestea să prevaleze cât mai consistent, atât în programare cât și în execuție, în raport cu investițiile din bani naționali.”

Marius BUDĂI, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a spus: ”Ne propunem să depăşim rata de ocupare de 70%, până în 2023 sau finalul lui 2024. Strategia Ministerului Muncii pe următoarea perioadă se orientează către îmbunătăţirea măsurilor de ocupare”.

“Statul global, în care trăim, suportă încă impactul puternic al celei mai grele crize globale de după Al Doilea Război Mondial”, a spus Adrian VASILESCU, consultant strategie, Banca Națională a României.

El a adăugat: “Iar în confruntarea cu această criză au devenit certitudini inflexibile,  poate într-o mai mare măsură decât impozitele și moartea, invocate de Benjamin Franklin, și tot atât de inevitabile două mari obsesii: adecvarea la viteza de schimbare a noilor tehnologii și răspunsul la provocările noii normalități. Nu ne este îngăduit să ne prefacem că nu vedem și că nu auzim îngrijorările pe care mari centre de analiză în lumea largă le asociază anului 2022. În 2020 și 2021, s-au tot adunat previziuni pe care nu le putem ignora,  iar cele mai multe dintre aceste previziuni converg către stagflație, care ne-ar putea aminti de anii 1970 și către mama tuturor crizelor ce ar putea urma crizei actuale”.

Gala a fost presărată cu multe momente surpriză cu mesajele unor personalități internaționale de mare succes.

Ancuța – Carolina Stanciu, Membru Fondator Financial Intelligence,a prezentat primele momente speciale ale serii. Vedeta Netflix, Jason Oppenhein, și omul de afaceri de succes, cu origini din România, Alex Becheru, au acordat un interviu în exclusivitate pentru Financial Intelligence, direct de la Los Angeles. De asemenea, cei doi au transmis salutările lor pentru Gala Financial Intelligence (vezi mesajul lui Jason Oppenhein aici și mesajul lui Alex Becheru aici).

Al doileamoment surpriză al Galei a fost interviul video realizat de Financial Intelligence, în premieră și în exclusivitate, cu miliardarul Eli Davidai, un om de afaceri extrem de discret, care nu a apărut niciodată în interviuri video. Eli Davidai este, de peste trei decenii, managing director la fondul american Quadrant Management. Are pe mână, anual, trei miliarde de dolari pe care îi investește pe tot globul. Eli Davidai a transmis un mesaj video pentru Gala Financial Intelligence, încurajând stabilitatea în mediul de business din România.

Momentul CSR al serii a prezentat de Anca Iovan, Membru Fondator Financial Intelligence, care a anunțat, în premieră, semnarea unui parteneriat media între Financial Intelligence și Federația Română de Șah pentru promovarea inițiativelor Federației la nivel național.

Vlad Ardeleanu, Președintele Federației Române de Șah, a declarat: ”Schimbările rapide din evoluția foarte rapidă a tehnologiei introduce schimbări profunde privind modul cum va arăta societatea noastră în viitor. Ce învățam copiii noștri pentru a fi cât mai bine pregătiți pentru a da piept cu viața, care sunt abilitățile pe care trebuie să le punem în brațele copiilor pentru ca ei să aibă o carieră de succes? Este științific dovedit că impactul jocului de șah asupra minții umane este cel mai pregnant în intervalul de vârstă de 5-10 ani. Acolo ne accelerează dezvoltarea minții și ne învață aptitudini care sunt foarte importante pentru o societate și un viitor incert”. 

Adina Ardeleanu, Membru Fondator Financial Intelligence, a prezentat un alt moment surpriză al serii: Steve Jarding, unul dintre cei mai renumiți profesori de la Universitatea Harvard, recunoscut ca fiind unul dintre experții de top la nivel mondial în comunicare, managementul campaniilor electorale și leadership strategic a fost alături de noi, printr-un mesaj video, în care a vorbit despre leadership în aceste vremuri tulburi. Nouă dintre foștii săi studenți au fost candidați la președinție sau la funcția de prim-ministru în diverse țări ale lumii.

Cele mai bune performanțe ale oamenilor de business și companiilor din România au fost recunoscute și premiate în cadrul Ceremoniei de Decernare a Premiilor Financial Intelligence.

Premiile au mers către:

 • Alro – Premiu pentru susținerea industriei românești în tranziția spre economia verde și durabilă 
 • Transgaz – Premiu pentru susținerea investițiilor în sustenabilitatea sectorului energetic românesc
 • Romgaz – Premiu pentru performanță în management  
 • Nuclearelectrica – Premiu pentru 25 de ani excelență în operare                                                
 • Hidroelectrica – Premiu pentru management sustenabil
 • Corina Popescu – Doamna anului în energie        
 • Federația Patronală Petrol și Gaze – Premiu pentru activitate susținută de promovare a dialogului între industrie și autorități        
 • Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune (CNCIR) – Premiu pentru înalte standarde de calitate                       
 • Sebastian Burduja – Premiu pentru susținerea pieței de capital   
 • Autoritatea de Supraveghere Financiară – Premiu pentru efortul depus în asigurarea stabilității piețelor financiare nebancare    
 • Bursa de Valori București – Premiu pentru contribuția la finanțarea economiei   
 • SIF  Banat Crișana –Premiu pentru leadership și administrare
 • BRK Financial Group – Brokerul anului la BVB                     
 • Evergent Investments – Premiu pentru depășirea pragului de 500 milioane euro active în administrare, cea mai mare valoare de la înființarea companiei              
 • Teraplast – Premiu pentru performanța acțiunii la BVB                   
 • Biofarm – Premiu pentru 100 de ani de activitate                                                              
 • XTB România –Cel mai bun broker pe burse internaționale în 2021
 • Impact Developer & Contractor – Premiu pentru 30 de ani de experiență în dezvoltarea de proiecte emblematice de real estate
 • Innova Project Consulting – Premiu pentru crearea unei culturi a sustenabilității în România prin Ghidul pentru afaceri responsabile       
 • Purcari  – Premiu pentru expansiunea la nivel global        
 • Steven van Groningen – Premiu de excelență pentru întreaga activitate 
 • CEC BANK – Premiul pentru transformare în sectorul bancar
 • TBI Bank – Premiul 2021 Shopping Excellence – Buy now, Pay later with TBIPay                    
 • Anca Damour – Premiul Mutarea Anului
 • Sacha Dragic – Premiu pentru excelență în afaceri            
 • PWN Romania – Premiu de excelență pentru programul de mentorat                                                      
 • Asociația Energia Inteligentă – Premiu de excelență pentru Proiectul Energie pentru Viață
 • „Beyond Generations – Learning from experience” – Gaz de România – Premiu pentru Proiectul educațional al anului
 • CONFIDEX – Premiu pentru crearea un ecosistem antreprenorial care generează impact pozitiv în economia României            
 • ATP Group – Premiu pentru dinamism și excelență în producția de autovehicule                  
 • Rombet – Premiu pentru implicare în dezvoltarea industriei de gambling            

Envisia – Boards of Elite, partener educațional al Financial Intelligence, a acordat două burse de studiu pentru cursurile în vederea obținerii certificarilor internationale în domeniul ESG sub egida IASE – International Association for Sustainable Economy.

De asemenea, a fost nelipsită și tombola cu premii la care participanții au avut șansa să câștige bijuterii deosebit de prețioase și vouchere de înfrumusețare: un colier Maria Granacci – Trust – din aur alb 18k cu diamante de la Cellini, un colier Halfmoon din setul Hope colectia Hommage a Gustav Klimt oferit de FREYWILLE și 10 vouchere reprezentând servicii de înfrumusețare de la Clinica Slim Fit For Life by Ilona Grigore.

Master of Ceremony al evenimentului a fost Mihai RĂDULESCU, Realizator TVR.

Le mulțumim partenerilor care au făcut posibilă desfășurarea evenimentului!

Parteneri: Alro, Hidroelectrica, CEC Bank, Superbet, CNCIR – Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor De Ridicat şi Recipientelor Sub Presiune, Hidroconstrucția, Transgaz, Biofarm, Bursa de Valori București, BRK Financial Group, Evergent Investments, SIF Banat Crișana, Federația Patronală Petrol și Gaze, Romgaz, Transelectrica, Impact Developer & Contractor, Euro Insol, SIF Transilvania, S&T, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, XTB, JTI, EximBank, Garanti BBVA, Alpha Bank, Fondul Român de Contragarantare, BRD Groupe Societe Generale, Impetum Group, Purcari, Institutul de Studii Financiare – ISF, Rombet, BMM Testlabs, Antibiotice, ATP Group, SIF Muntenia, Depozitarul Central, SIF Oltenia, Nuclearelectrica, Innova Project Consulting, Onix Asigurări, TBI Bank, Wizrom, Tinmar, Țuca Zbârcea & Asociații, Asociația Administratorilor de Fonduri – AAF, Premier Energy, Admiral, Bucharest Real Estate Club, Veridio, Trans Sped, Bursa Româna de Mărfuri, Goldring, FREYWILLE, Cellini, Tissot, Slim Fit For Life by Ilona Grigore.

Partener CSR: Federația Română de Șah

Partener educațional: Envisia – Boards of Elite

Parteneri instituționali: Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, ARIR – Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România, Camera de Comerț Româno-Britanică, ICSS.

Parteneri media: AGERPRES, România Durabilă, Economistul, Club Economic, InvesTenergy, Focus Energetic, The Diplomat-Bucharest, FinZoom.ro, Revista CARIERE, NewMoney, LeadersTalk, BiziLive TV.

Producție video: Boof Media

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.

***

DESPRE FINANCIAL INTELLIGENCE

În cei peste 3 ani de la înființare, platforma de știri economice și analize financiare Financialintelligence.ro a înregistrat un trafic de aproximativ 10 milioane de afișări și 4,1 milioane de utilizatori unici. 51,7% din publicul Financial Intelligence este format din femei, iar 48,3% sunt bărbați. 26,7% dintre cititori au între 25 și 34 de ani, 25,96% au vârste cuprinse între 35 și 44 de ani, iar încă 18% dintre aceștia sunt persoane cu vârste cuprinse între 45-54 de ani.

Financial Intelligence a organziat, în cei trei ani de la înființare, 32 de evenimente de business care au atras o audiență de 460.000 vizionări pe Social Media. Evenimentele FINANCIAL INTELLIGENCE sunt locul de întâlnire pentru investitori din România şi nu numai, reprezentarea fiind la nivel de miniștri, oficiali de stat, politicieni, investitori, oameni de business și top management de companii. Financial Intelligence a fost pionier, precum și inovator în domeniul evenimentelor digitale și hibrid. Ne-am adaptat rapid modelul de business pentru a ajuta în aceste momente dificile generate de pandemie. Lansată în septembrie 2018, platforma de știri economice și analize financiare Financialintelligence.ro s-a remarcat de la bun început în peisajul media economic, dar și pe piața evenimentelor de business, în sectoare de interes strategic, precum energia, piața de capital, banking sau cibersecurity.

Leave a Reply