Daca in luna mai era inlocuita de societatea Teraplast S.A. in varful clasamentului BVBescu Retail Pulse Chart, Banca Transilvania revine pe primul loc la editia din luna august, dominand clar topul celor mai populare societati listate la Bursa de Valori Bucuresti in viziunea investitorilor individuali, atragand voturile a 70% dintre participantii la sondaj.

Nuclearelectrica S.A. ajunge pentru prima data pe pozitia a 2-a in cei aproape 2 ani de cand este realizat clasamentul, obtinand un procent de 65% dintre voturi. Podiumul este completat de OMV Petrom, care castiga o pozitie, de pe locul 4 pe care il ocupa editia trecuta. Teraplast S.A., societate care a dominat clasamentul in ultimul an, coboara 3 pozitii, ajungand pe locul 4.

One United Properties reintra in Top 10, in timp ce Arobs Transilvania Software coboara 3 locuri pana pe 13.

Clasamentul a fost realizat in luna august 2022 de site-ul bvbescu.ro, cu ocazia evenimentului “The Power Table – Cum arata rezultatele financiare pe Trimestrul II 2022 si cum investim“, care va avea loc pe data de 31 august 2022.

Atentia investitorilor, focusata asupra companiilor care au avut cel mai mult de beneficiat din cresterea pretului la energie

Impulsionati de rezultatele foarte bune obtinute de 3 dintre societatile din energie listate la bursa, investitorii de retail au dus Nuclearelectrica S.A. si OMV Petrom S.A. pe locurie 2, respectiv 3 ale clasamentului  BVBescu Retail Pulse Chart.

Romgaz S.A. continua sa castige atentia investitorilor, reusind in luna august sa  urce o pozitie, pana pe locul 8, in timp ce Conpet S.A. are parte de o crestere semnificativa, urcand 9 locuri si intrand in Top 20, pe locul 17. Transgaz S.A. ramane si ea in Top 20, ocupand locul 19, in timp ce Transelectrica S.A. coboara 2 pozitii pana pe locul 30.

Desi fost afectata de cresterea pretului energiei electrice, fapt care a dus la publicarea unor rezultate financiare slabe pentru primele 6 luni din 2022, societatea Electrica S.A. continua sa castige atentia investitorilor de retail, reusind o urcare de 4 pozitii in luna august, de pe locul 17 pe 13.

Simtel Team S.A., societate care activeaza in domeniul energiei verzi, ramane la jumatatea clasamentului, coborand 3 pozitii pana pe locul 25.

Care sunt companiile de pe Piata Aero cele mai apreciate de investitorii individuali

Desi au intrat intr-un con de umbra in ultimul an, cateva companii listate pe Piata AeRO reusesc sa se mentina in atentia investitorilor de retail din Romania. 14 societati listate pe piata secundara se afla in Top 40, la fel ca in luna mai, insa, pentru prima data, nici una nu se mai afla in Top 10. Agroland Business Systems este societatea listata pe Piata AeRO cel mai bine situata in clasament, pastrand locul 11 ocupat la editia trecuta. Urmeaza Norfert S.A pe locul 12, Arobs Transilvania si Safetech Innovations S.A., pe 14, respectiv 15. In Top 30 se mai afla IHunt Technologies Import – Export S.A. (22), Simtel Team S.A. (25), DN Agrar (26), Holde Agri Invest S.A. (28) si Agroland Agribusiness S.A. (29).

Care sunt cele mai mari miscari in Top 50  BVBescu Retail Pulse Chart

Allwiev – Visual Fan S.A.  semneaza cea mai mare urcare din Top 50, de 17 pozitii, ajungand pe locul 40. Pe contrasens, Agroserv Mariuta  marcheaza cea mai mare coborare din Top 50, pierzand 20 de pozitii si ajungand pe locul 47.

In Top 50 mai patrund la aceasta editie Aerostar S.A. (48) si Firebyte Games (50), in timp ce Connections Consult, ABN Systems International si Aquila Part Prod Com parasesc primele 50 de pozitii. Nici o societate care a venit la Bursa in Trimestrul II nu reuseste sa patrunda in Top 50.

Cele 5 SIF-uri raman in continuare in subsolul clasamentului – nici una dintre aceste nu a reusit sa ajunga intre primele 50 de pozitii.

Iata care sunt companiile care ocupa primele 10 pozitii in BVBescu Retail Pulse Chart, din punctul de vedere al interesului investitorilor individuali la Bursa de Valori Bucuresti, in luna august 2022:

Poz Ant. Ev. Societate Domeniu
1 2 ^ TLV – Banca Transilvania Banci/Financiar
2 7 ^ SNN – Nucleareletrica S.A. Energie
3 4 ^ SNP – OMV Petrom S.A. Energie
4 1 v TRP – Teraplast S.A. Industrie
5 3 v M – Medlife S.A. Sanatate
6 5 v WINE – Purcari Wineries FMGC
7 6 v BRD – BRD Societe Generale Banci/Financiar
8 9 ^ SNG – Romgaz S.A. Energie
9 8 v FP – Fondul Proprietatea Financiar
10 13 ^ ONE – One United Properties S.A. Imobiliare

BVBescu Retail Pulse Chart este un indicator care arata interesul investitorilor individuali fata de companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti si este realizat pe baza unui chestionar completat de catre investitorii individuali din comunitatea BVBescu.ro.

Rezultatele financiare publicate de companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti pe Trimestul II 2022 vor fi subiectul principal de discutie in cadrul editiei din data de 31 august 2022 a evenimentului online “The Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim“.

Evenimentul The Power Table este organizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti, Tradeville S.A. Life is Hard S.A. si Norofert S.A., Evisara.com (Partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, NewMoney, Ziarul Bursa, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, Romania Durabila, Prahova Business, Reusita TV si Bucuresti Business (Parteneri media).

Leave a Reply