150+ de participanți concurează la hackathonul DevHacks din București

București, 15 noiembrie 2022, DevHacks, maratonul de programare organizat de Catalyst Solutions, revine după doi ani de pandemie, în format fizic. Hackathonul se va desfășura pe o durată de 24 de ore, pe 19 și 20 noiembrie, la NORD Events Center by Globalworth Pipera.  Developerii, designerii și freelancerii au șansa de a-și  testa limite si de a-și aprofunda cunoștințele în programare, sub îndrumarea experților invitați la eveniment. Cele 5 provocări lansate anul acesta sunt: Climate Change, Smart Cities, Health, IOT in Automotive și Digital Transformation. Fiecare temă va avea 3 echipe câștigătoare, care vor obține sume între 500 și 2.000 Euro.

„Let’s Hack Together for a Better Tomorrow” este sloganul hackathonului DevHacks, unde sunt așteptați peste 150 de participanți împarțiți în 40 de echipe.  Din cele 40 de echipe vor fi alese 15 castigatoare si vor avea sansa sa primeasca premiile in bani. Pasionații de programare, indiferent de stagiul lor profesional sunt așteptati să își testeze limitele și să contribuie prin rezultatul final la o schimbare în societate. Pe parcursul celor 24 de ore, participanții se vor conecta cu profesioniștii și cu o rețea întreagă de pasionați din domeniul IT. Schimbare, codare și contribuție la o schimbare sunt cuvintele cheie ale ediției fizice din 2022.

În cadrul hackathonului participanții vor avea ocazia să le adreseze direct întrebări și curiozități experților din domeniu. În plus, competiția se va derula în echipe de câte 2, maximum 5 persoane, ceea ce le va aduce un plus de motivație și creativitate pentru provocările lansate:  Climate Change, Smart Cities, Health, IoT in Automotive și Digital Transformation. Fiecare temă va avea o echipă de mentori și jurați, reprezentanți ai companiilor partenere, printre care se numără:

  • Climate Change Hackathon powered by Systematic
  • Smart Cities Hackathon powered by N-Able
  • Health Hackathon powered by MassMutual Romania
  • IOT in Automotive Hackathon powered by HARMAN
  • Digital Transformation Hackathon powered by Metro.Digital

Mai multe detalii despre provocări pot fi găsite pe www.devhacks.devtalks.ro

Ziua hackathonului va începe la ora 09:00 cu o serie de discuții, clarificari și networking. Participanților li se vor prezenta cele 5 provocări menționate, iar competiția propriu-zisă va începe la ora 12:00.

Cele 24 de ore ale hackathonului DevHacks înseamnă chiar mai mult decât programare și întâlnirea cu profesioniștii. Este despre șansa de a dovedi că ideea echipei voastre poate aduce cu adevărat o  schimbare. Codezi și ajuți societatea din care facem toti parte să devină un loc mai bun. Fie că tema aleasa este din zona „Climate Change”, fie din„Smart Cities” sau alegi o altă provocare, soluțiile creative îmbinate cu performanța în programare sunt cheia spre succes!” Larisa Dima, Project Manager @DevHacks.

Pe parcursul celor 24 de ore, participanții vor coda și vor avea perioade dedicate discuțiilor cu mentorii. După 24 ore de coding, se va anunța “Stop Hacking”, iar echipele vor prezenta ceea ce au reușit să dezvolte. În urma sustinerii prezentărilor, juriul va anunta 3 echipe câștigătoare. Castigatorii pot obține premii cu valoare între 500 și 2.000 de Euro.

Atât profesioniștii în IT, cât și tinerii la început de programare au posibilitatea să se înscrie la hackathonul DevHacks, accesând acest site.

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 17 ani de experiență, Catalyst Solutions a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum:

  • Hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;
  • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, are loc la Sala Palatului în București și la C.R.A.F.T de două ori pe an și reunește peste 80 angajatori la fiecare ediție;
  • DevTalks, eveniment care reunește 8.000 de profesioniști IT pasionați de Web, Java, Security, Big Data & Cloud, DevOps, Future of Engineering, Product Management, Digital Transformation, Mobile, QA&Testing și SAP.
  • DevCon, conferința premium dedicată pasionaților de tehnologie unește peste 4,000 de profesionști din domeniul IT, sub scene dedicate Java, DevOps, Data, AI & ML și Web & Mobile.
  • DevHacks, un hackathon al programarii pentru 24 de ore, reunește peste 140 de participanti cu scopul de a își folosi cunoștințele, pentru a gândi soluții de impact din zona Climate Chance, Social Impact, TechEdu, FinTech, Gaming și nu numai.
  • DevAfterWork, o serie de evenimente fizice sau online care oferă posibilitatea companiilor partenere să comunice în exterior brandul și nevoile sale, dar și să promoveze profesioniștii pe care ii are și care pot împărtăși din experienta lor.
  • Top Talents România, program care îi identifică și îi premiază pe cei mai valoroși 150 de tineri români;
  • Studiul Cei Mai Doriți Angajatori, cel mai cuprinzator instrument de pe piață care măsoară gradul de atractivitate al brand-urilor de angajatori, precum și așteptările pe care tinerii le au de la aceștia.

Leave a Reply