• Este esențial să dezvoltăm comunitatea locală de investitori   –

București, 25 noiembrie 2020 – Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) în parteneriat cu USH Pro Business a organizat evenimentul online ”Atragerea de capital prin bursă și drumul către reușită”. Reprezentanții Bursei de Valori și ai companiilor prezente în piața de capital sunt încrezători în perspectivele oferite și, deși volatilitatea a fost mare, anul 2020 a adus multe oportunități. Pentru a dezvolta piața este esențial să creștem comunitatea locală de investitori și să aducem cât mai multe companii la Bursă.

Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București: 

”Este foarte important să avem un dialog cu companiile și să le familiarizăm cu mecanismele pieței de capital pentru ca antreprenorii să înțeleagă pe deplin avantajele acesteia. Am văzut din ce în ce mai multe companii mici și mijlocii care accesează piața de capital și sper ca acest trend să continue. Prioritatea numărul unu a Bursei de Valori București este dezvoltarea comunității locale de investitori astfel încât să avem o participare mult mai mare a populației din România la piața de capital.”

Alexandru Stânean, CEO TeraPlast:

”Anul acesta a fost un an excepțional pentru TeraPlast. Am început anul cu includerea în indicele principal al Bursei și am fost una dintre cele trei companii românești incluse în indicii FTSE Russell, în timp ce randamentul adus investitorilor a fost de 96%. Ne-am bucurat de o lichiditate record sprijinită și de performanța operațională care a dat încredere investitorilor în Bursă. Faptul că suntem prezenți pe piața de capital de peste 12 ani ne face să fim încrezători în piața de capital din România. Ne-am dori să nu fim singura companie din domeniul materialelor de construcții listată pentru că bursa are nevoie de cât mai mulți emitenți și perspectivele sunt foarte bune.”

Giacomo Billi, CEO Alive Capital:

„Planurile Alive Capital sunt de a investi în unități de producție de energie regenerabilă existente și de a dezvolta altele. Această strategie a fost definită pentru a ne putea consolida poziția în piață. Pentru a susține financiar obiectivele nu am accesat niciodată linii de finanțare sau de credit însă, pentru a dezvolta și capitaliza compania la momentul prezent și pentru a ne susține planul de afaceri destul de ambițios, am ales ca formă de finanțare, o emisiune de obligațiuni. Considerăm că este cea mai eficientă formă pentru noi și putem vorbi chiar despre conceptul de “green bond” pentru prima dată  în România. Astăzi, în România este nevoie 100% de investiții în domeniul energiei regenerabile, un domeniu care ia amploare în toată Europa unde există deja investitorii foarte activi.”

Daniela Șerban, Președinte și Co-fondator ARIR:

”Unul din obiectivele ARIR este susținerea dezvoltării pieței de capital și extinderea comunității companiilor listate la bursă, iar evenimentele de acest tip vin în sprijinul acestui deziderat. Piața de capital este locul unde surplusul de bani întâlnește cererea de bani și aici vorbim de miliardele din depozitele bancare din România, din conturile fondurilor de investiții, ale fondurilor de pensii sau de investitorii străini care sunt în căutare de noi oportunități de investiții. Oportunitățile pe care piața de capital le oferă companiilor în căutare de noi surse de finanțare sunt foarte mari, iar cei care au depășit cu brio această perioadă de criză pot beneficia de ele. Ei vor fi cei care pot sprijini revenirea pieței de capital și a economiei în general.”

Leave a Reply