București, 20 octombrie 2022. Financial Intelligence organizează, vineri, 21 octombrie 2022, de la ora 10:30, a treia ediție a BANKING FORUM, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.
Evenimentul se va desfășura în format hibrid și va putea fi urmărit și online, LIVE,pe platforma www.financialintelligence.ro, pe pagina de Facebook Financial Intelligence, precum și pe canalul de YouTube Financial Intelligence.
Sectorul bancar românesc se menține într-o poziție prudențială și financiară similară sau mai bună comparativ cu valorile europene, evoluțiile care au caracterizat anul 2021 și primul trimestru al anului curent fiind, de regulă, favorabile, potrivit raportului din iunie al Băncii Naționale a României.
Accelerarea economisirii sectorului real s-a temperat ușor la începutul acestui an, iar dinamica viitoare are un nivel ridicat de incertitudine, potențată de evoluțiile de pe piața energiei și presiunile inflaționiste, precum și de posibile consecințe de runda a doua asupra economiei românești în contextul tensiunilor geopolitice. O evoluție structurală notabilă înregistrată în această perioadă vizează și transformarea digitală în ceea ce privește produsele și serviciile bancare (de exemplu prin intermediul plăților digitale, dezvoltarea online banking pentru acordarea de produse noi sau modificarea modului de lucru al angajaților).
Principalele provocări la adresa sectorului bancar se referă la: o posibilă intensificare a riscului de credit în contextul unor șocuri negative asupra economiei, dar și al creșterii ratelor de dobândă; o posibilă materializare a riscului de rată a dobânzii, pe fondul deținerilor importante de instrumente de datorie cu venit fix (cu precădere titluri de stat) și al nepotrivirii dintre durata activelor și pasivelor senzitive la rata dobânzii; și posibila amplificare a riscului cibernetic la adresa instituțiilor financiare, inclusiv ca urmare a conflictului de la granițe, existând o monitorizare atentă a acestui tip de incidente atât la nivel național, cât și european, arată Banca Națională.
În cadrul celei de-a treia ediții a evenimentului Banking Forum by Financial Intelligence vom dezbate cele mai importante subiecte ale momentului:
- Rolul băncilor în contextul crizelor suprapuse
- Evoluția ratelor bancare în contextul creșterii dobânzilor
- Evoluția dobânzilor în contextul inflaționist
- Digitalizarea sistemului bancar
- Finanțări sustenabile
- Cum arată viitorul în banking: Bănci vs Fintech?
- Programe guvernamentale pentru finanțarea companiilor
- Susținerea antreprenoriatului de către bănci
- Îmbunătățirea gradului de educație financiară – una dintre prioritățile pieței financiare nebancare
- Insolvența persoanelor fizice
- Finanțarea în insolvență – soluția pentru salvarea companiilor cu probleme financiare
- Restructurarea preventivă – acces la cadre de restructurare îmbunătățite și la instrumente de avertizare timpurie
Speakerii evenimentului sunt: Ștefan NANU, Director General, Direcţia Generală de Trezorerie şi Datorie Publică, Ministerul Finanțelor Publice; Carmen MORARU – Secretar de Stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Florian NEAGU – Director Adjunct în cadrul Direcţiei Stabilitate Financiară a Băncii Naţionale a României, Horia CONSTANTINESCU – Președinte ANPC, Florin DĂNESCU – Președinte Executiv al Asociației Române a Băncilor, Dragoș PÎSLARU – Europarlamentar, Renew Europe Group, Marian NĂSTASE – Președintele Asociației Marilor Consumatori de Energie din România (ABIEC), Oana – Marciana ÖZMEN – Membru în Comisia pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, Bogdan PĂTRU – Government Segment Lead al Mastercard România și Croația, Adina CĂLIN – Director produse și servicii la CEC Bank, Claudiu CERCEL – Director General Adjunct la BRD Groupe Société Générale, Nicolae DAMU, Vicepreședintele TBI Bank, Mihaela NISTOR – Head of Customer Experience, Design and Innovation la ING Bank, Andreea SURCEL – Membru Directorat la Fondul Român de Contragarantare, Speranța MUNTEANU – Partener Coordonator la Veridio Transformation, Paul Dieter CÎRLĂNARU – CEO CITR, Alin IACOB -Președintele Asociației Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), George TUȚĂ – Deputat PNL și Chestor al Camerei Deputaţilor, Adrian CODIRLAŞU – CFA, Vicepreședintele CFA Society România, Dragoș CABAT – CFA, Consultant la Cabat Consulting, Gabriela HÂRȚESCU – Decan și Chief Operating Officer la Envisia – Boards of Elite, Daniel DĂIANU – Președintele Consiliului Fiscal (mesaj video).
Evenimentul va fi moderat de: Ancuța STANCIU – Membru Fondator și Redactor Șef la Financial Intelligence și Adina ARDELEANU – Membru Fondator și Redactor Șef Adjunct la Financial Intelligence.
Le mulțumim partenerilor pentru că au făcut posibilă desfășurarea evenimentului!
Partenerii evenimentului: Mastercard, ALRO, CEC Bank, BRD Groupe Société Générale, Fondul Român de Contragarantare (FRC), TBI Bank, Rovigo, Alpha Bank, CITR, ING Bank, Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), Veridio.
Parteneri instituționali: Asociația Română a Băncilor, CFA Society Romania, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), ICSS, Camera de Comerț Româno-Britanică.
Partener educațional: Envisia – Boards of Elite.
Parteneri media: AGERPRES, România Durabilă, Economistul, ClubEconomic.ro, The Diplomat-Bucharest, FinZoom.ro, Revista CARIERE, New Money, Bizi Live TV, EM360 Studio.
Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi pe pagina evenimentului:
***
DESPRE FINANCIAL INTELLIGENCE
Lansată în septembrie 2018, platforma de știri economice și analize financiare Financialintelligence.ro s-a remarcat de la bun început în peisajul media economic, dar și pe piața evenimentelor de business, în sectoare de interes strategic, precum energia, piața de capital, banking sau tehnologie. În cei peste 4 ani de la înființare, Financialintelligence.ro a cunoscut o creștere spectaculoasă și a înregistrat un trafic de aproximativ 12,4 milioane de afișări și 5,2 milioane de utilizatori unici. Ne adresăm oamenilor de business – decidenți, cu studii superioare, statut social ridicat, venituri peste medie, atât bărbați, cât și femei: top și middle manageri din domenii de activitate diverse, oficiali ai autorităților de stat, politicieni, ambasadori, antreprenori, studenți și tineri care vor să intre în mediul de business. Publicul Financial Intelligence este format din 50,7% barbați și 49,3% femei. 24,44% dintre cititori au între 25 și 34 de ani, 26,09% au vârste cuprinse între 35 și 44 de ani, iar încă 20,87% dintre aceștia sunt persoane cu vârste cuprinse între 45-54 de ani. Avem independență față de orice partid politic, instituții de stat sau alte grupuri de interese, politice sau comerciale, interne sau externe, servicii secrete și milităm pentru progres, libertate, drepturile omului și prosperitate.