București, 09 septembrie 2022. Financial Intelligence organizează, luni, 12 septembrie 2022, de la ora 10:30, a cincea ediție a FORUMULUI PIEȚEI DE CAPITAL, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Evenimentul se va desfășura în format hibrid și va putea fi urmărit și online, LIVE,pe platforma www.financialintelligence.ro, pe pagina de Facebook Financial Intelligence, precum și pe canalul de YouTube Financial Intelligence.

Piața de capital din România a făcut față într-un mod matur multiplelor provocări care s-au suprapus în această perioadă.

”Specificul bursei noastre, în care domeniile financiar și energetic sunt puternic reprezentate, a contribuit la obținerea unor rezultate pozitive în condițiile în care alte piețe sunt încă în scădere”, a declarat recent Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

De altfel, cea mai bună performanță la nivelul BVB a fost consemnată de indicele BET-NG, care include companiile din energie și utilități, cu +9% în primele 7 luni.

Piața de capital din România împlinește, în luna septembrie, doi ani de la promovarea la statutul de piață emergentă, după criteriile agenției FTSE Russell.

În total, România va avea, din 19 septembrie, 13 companii incluse în indicii FTSE Russell dedicați pietelor emergente, șapte în indicii FTSE Global Micro Cap și șase în indicii FTSE Global All Cap.

Ca bilanț al listărilor după promovarea României de către FTSE Russell la statutul de piață emergentă secundară, a fost observată o revigorare a ofertelor publice inițiale derulate în vederea admiterii la tranzacționare pe piața reglementată administrată de BVB.

Pe 1 decembrie 2022, Bursa de Valori București va implini 140 de ani de la deschiderea oficială a bursei, după o perioadă de peste 70 de ani în care au funcționat în România doar burse de comerț.

În cadrul Forumului Pieței de Capitalvom dezbate cele mai importante subiecte ale momentului cu speakeri de referință în sectorul pieței de capital:

  • Dezvoltarea pieței de capital, în contextul războiului și al turbulențelor economice;
  • Perspective pentru noile IPO-uri ale companiilor private sau de stat;
  • Noi produse la BVB; Stadiul dezvoltării Contrapărții Centrale;
  • Perspectiva promovării Bursei de Valori București la statutul de piața emergentă de către MSCI;
  • Simplificarea birocrației pentru companiile listate;
  • Accent pe sustenabilitate, pentru a atrage investitori;
  • Educația financiară a publicului din România;
  • Reglementări pentru criptomonede și Forex.

Speakerii evenimentului sunt: Daniel APOSTOL, Directorul Direcției de Comunicare, Autoritatea de Supraveghere Financiară (mesajul președintelui); Dan Dragoş DRĂGAN, Secretar de Stat la Ministerul Energiei; Mihai-Călin PRECUP, Secretar de Stat, Ministerul Finanțelor; Adrian TĂNASE, Director General, Bursa de Valori Bucureşti (BVB); Claudiu NĂSUI, Vicepreședinte USR și membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, Camera Deputaţilor; George TUȚĂ, Deputat PNL, Chestor al Camerei Deputaţilor; Bogdan DRĂGOI, Președinte al Consiliului de Administrație, Director General SIF Banat Crișana; Marian NĂSTASE, Președintele Consiliului de Administrație, ALRO; Constantin SEBEȘANU, CEO, Impact Developer & Contractor; Florin CAZAN, Director Tranzacționare Retail, BT Capital Partners; Claudiu CERCEL, Director General Adjunct, BRD Groupe Société Générale; Cristian AGALOPOL, Securities Services Head pentru Europa Centrală, Citibank; Bogdan BADEA, Președintele Directoratului Hidroelectrica (tbc); Marius DAN, Director General Adjunct pentru Strategia Corporativă, Franklin Templeton București; Radu ROȘCA, Președinte – Director general, Transilvania Investments; Eugen VOICU, Președinte al Consiliului de Administrație Meta Estate Trust; Răzvan RAȚ, Director General Adjunct BRK Financial Group; Gabriel ȚECHERĂ, Director Guvernanță Corporativă și Relații cu Investitorii, TTS; Ionuț BINDEA, Preşedinte al Consiliului de Administraţie și Director General interimar al ROCA Industry; Peter de BOER, Strategic finance, investor relations manager and board member, DN Agrar Group S.A.; Răzvan STOICESCU, Deputy Managing Partner, Mușat și Asociații; Horia GUSTĂ, Președinte, Asociația Administratorilor de Fonduri; Paul BARANGĂ, Expert piața de capital, Autoritatea de Supraveghere Financiară; Mihaela CROITORU, Founder Managing Partner, INNOVA Project Consulting; Marian SIMINICĂ, Director Executiv, Institutul de Studii Financiare; Gabriela HÂRȚESCU, Decan și Chief Operating Officer, Envisia – Boards of Elite.

Evenimentul va fi moderat de: Adina ARDELEANU, Redactor Șef Adjunct și Membru Fondator al Financial Intelligence și Daniela ȘERBAN, Președintele Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România.

Le mulțumim partenerilor pentru că au făcut posibilă desfășurarea evenimentului!

Partenerii evenimentului sunt: ALRO, Impact Developer & Contractor, TTS (Transport Trade Services), Superbet, Banca Transilvania, Bursa de Valori București, Institutul de Studii Financiare – ISF, Transilvania Investments, SIF Banat Crișana, Evergent Investments, Hidroelectrica, Comvex, Romgaz, ROCA Industry, BRK Financial Group, Mușat și Asociații, Electrica Furnizare, Biofarm, CAPEX.com, Certinvest, Meta Estate Trust, Anadolu Automobil Rom, BRD Groupe Societe Generale, Fondul Proprietatea, TeraPlast, Asociația Administratorilor de Fonduri – AAF, DN AGRAR, SIF Muntenia, Antibiotice Iași, SIF Oltenia, Certion Properties, Depozitarul Central, Nuclearelectrica, Innova Project Consulting, Băiculescu și Asociații, Bursa Română de Mărfuri, AAGES SA, Cristallini, Consiglieri, OTP Asset Management, SSIF Goldring, Estinvest.

Parteneri instituționali: Autoritatea de Supraveghere Financiară, ARIR.ro – Asociația Română pentru Relația cu Investitorii, PWN România, Consiliul National al IMM-urilor din Romania (CNIPMMR), ICSS, Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), British Romanian Chamber of Commerce (BRCC).

Partener educațional: Envisia – Boards of Elite.

Parteneri media: AGERPRES, România Durabilă, Economistul, Invest Club, ClubEconomic.ro, The Diplomat-Bucharest, FinZoom.ro, Revista CARIERE, Revista Patronatului Roman, NewMoney, BiziLive.tv.

Producție video: Boof Media.

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi pe pagina evenimentului:

***

DESPRE FINANCIAL INTELLIGENCE

Lansată în septembrie 2018, platforma de știri economice și analize financiare Financialintelligence.ro s-a remarcat de la bun început în peisajul media economic, dar și pe piața evenimentelor de business, în sectoare de interes strategic, precum energia, piața de capital, banking sau cybersecurity.

Într-o perioadă în care presa de calitate a devenit o raritate, o echipă de profesioniști în jurnalism și comunicare, cu experiență de peste 20 de ani în presa economică și organizare de evenimente de business, au pus bazele unui proiect curajos – un adevărat sprijin pentru oamenii de business și un important reper pentru dezvoltarea afacerilor.

În cei 4 ani de la înființare, Financialintelligence.ro a cunoscut o creștere spectaculoasă și a înregistrat un trafic de aproximativ 12,1 milioane de afișări și 5 milioane de utilizatori unici.

Ne adresăm oamenilor de business – decidenți, cu studii superioare, statut social ridicat, venituri peste medie, atât bărbați, cât și femei: top și middle manageri din domenii de activitate diverse, oficiali ai autorităților de stat, politicieni, ambasadori, antreprenori, studenți și tineri care vor să intre în mediul de business.

Publicul Financial Intelligence este împărțit în proporții egale între femei și bărbați. 24,66% dintre cititori au între 25 și 34 de ani, 26,10% au vârste cuprinse între 35 și 44 de ani, iar încă 20,66% dintre aceștia sunt persoane cu vârste cuprinse între 45-54 de ani.

Avem independență față de orice partid politic, instituții de stat sau alte grupuri de interese, politice sau comerciale, interne sau externe, servicii secrete și milităm pentru progres, libertate, drepturile omului și prosperitate.

Leave a Reply