București, 19 mai 2023. Financial Intelligence organizează cea de-a cincea ediție a evenimentului Forumul Energiei,luni, 22 mai, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Salonul ABC.
Evenimentul va putea fi urmărit și online, LIVE, pe site-ul Financialintelligence.ro, pe pagina de Facebook Financial Intelligence și pe canalul de Youtube Financial Intelligence.
Teme de dezbatere:
- Reforma pieţei de energie electrică la nivel european;
- Evoluția pieței de energie din România, în contextul crizei energetice;
- Tranziția energetică – riscuri și oportunități;
- Cum obținem independența energetică a României? Parteneriate cu țările din regiune;
- Problemele furnizorilor de energie, în contextul plafonării prețurilor;
- CPT – costuri mai mari pentru distribuitori; soluții pentru funcționarea rețelelor
- Gazele din Marea Neagră – oportunitate pentru România;
- Legea Offshore-Wind;
- PNRR, Fondul de modernizare şi Fondurile Structurale 2021-2027: trei surse importante de finanțare din fonduri europene a proiectelor din energie;
- Finanțarea prin creditele verzi;
- Strategia de investiții a companiilor de stat din energie;
- Investiția la bursă în acțiuni ale companiilor din energie; listarea Hidroelectrica la bursă;
- Strategia României privind investiția în hidrogen;
- Energia nucleară – contribuție la realizarea obiectivelor climatice;
- Cum prevenim episoadele de blackout? Investiții în infrastructura energetică;
- România și potențialul ei pentru energiile regenerabile;
- Eficiența energetică în România;
- Stațiile electrice și mașinile electrice – evoluția din România;
- Prețurile la energie din România comparativ cu alte state din UE.
Speakerii evenimentului sunt: Virgil POPESCU, Ministrul Energiei; Lucian RUSU, Secretar General Adjunct al Guvernului; George NICULESCU, Președintele Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE); István-Loránt ANTAL, Preşedintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale din Senat; Cristina PRUNĂ, Deputat USR, Vicepreședintele Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților; Bogdan CHIRIȚOIU, Președintele Consiliului Concurenței; Adrian TĂNASE, Director General al Bursei de Valori București; Corneliu BODEA, CEO Adrem și Președinte al Asociației Centrul Român al Energiei; Dana Dărăban, Director Executiv al Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie; Oana IJDELEA, Președintele Comisiei Permanente Offshore, Federația Patronală Petrol și Gaze; Bende SÁNDOR, Președintele Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputatilor; Oana-Marciana ÖZMEN, Deputat PNL, Secretar la Comisia pentru industrii și servicii din Camera Deputaților; Teodor CHIRICA, Președinte Consiliu de Administrație, Nuclearelectrica SA; Cristian SECOȘAN, Director General, Delgaz Grid; Otilia VÎLCU, Coordonator Practica de Concurență, Guia Naghi și Partenerii; Viorel IONESCU, Sales Director, SKE România; Cătălin STANCU, Associated Senior Expert, Horváth; Septimiu STOICA, Președinte AGA al Bursei Române de Mărfuri; Dumitru CHISĂLIȚĂ, Președintele Asociației Energia Inteligentă; Lucian PAMFILE, Expert Energie, Future Energy Leaders România.
Evenimentul va fi moderat de Ancuța STANCIU, Membru Fondator și Redactor Șef, Financial Intelligence și Adina ARDELEANU, Membru Fondator și Redactor Șef Adjunct, Financial Intelligence.
Le mulțumim partenerilor pentru că au făcut posibilă desfășurarea evenimentului!
PARTENERI: Asociația Marilor Consumatori de Energie din România (ABIEC), ALRO, SKE România, Huawei, Hidroelectrica, Transgaz, Hellen’s Rock, Nova Power & Gas, E.On, Guia Naghi & Partners, Adrem, Nuclearelectrica, MET Romania, Tinmar Energy, Electrica Furnizare, Electrica, ROMGAZ, Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie – ACUE, Federația Patronală Petrol și Gaze, Horvath, Bursa de Valori Bucuresti, CIS GAZ, CONPET, Alive Capital, SIF Muntenia, Bursa Română de Mărfuri, AFEER – Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România.
PARTENERI INSTITUȚIONALI: Centrul Român al Energiei, Consiliul Mondial al Energiei – Comitetul Național Român, Organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile, Asociația Energia Inteligentă, Future Energy Leaders România, PWN România, ICSS, Consiliul Național al IMM-urilor din România, Camera de Comerț Româno-Britanică .
PARTENERI MEDIA: AGERPRES, România Durabilă, EM360 Studio, Revista Economistul, ClubEconomic.ro, The Diplomat-Bucharest, Focus Energetic, InvesTenergy, Finzoom.ro, Revista CARIERE, NewMoney, BiziLive.tv.
Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.
***
DESPRE FINANCIAL INTELLIGENCE
Lansată în septembrie 2018, platforma de știri economice și analize financiare Financialintelligence.ro s-a remarcat de la bun început în peisajul media economic, dar și pe piața evenimentelor de business, în sectoare de interes strategic, precum energia, piața de capital, banking sau cybersecurity.
Într-o perioadă în care presa de calitate a devenit o raritate, o echipă de profesioniști în jurnalism și comunicare, cu experiență de peste 20 de ani în presa economică și organizare de evenimente de business, au pus bazele unui proiect curajos – un adevărat sprijin pentru oamenii de business și un important reper pentru dezvoltarea afacerilor.
În cei aproape 5 ani de la înființare, Financialintelligence.ro a cunoscut o creștere spectaculoasă și a înregistrat un trafic de aproximativ 14 milioane de afișări, din care 3 milioane de afișări s-au înregistrat în ultimele 12 luni, și 6 milioane de utilizatori unici, din care 1,4 milioane de utilizatori unici au accesat site-ul în ultimele 12 luni.
Ne adresăm oamenilor de business – decidenți, cu studii superioare, statut social ridicat, venituri peste medie, atât bărbați, cât și femei: top și middle manageri din domenii de activitate diverse, oficiali ai autorităților de stat, politicieni, ambasadori, antreprenori, studenți și tineri care vor să intre în mediul de business.
51,7% din publicul Financial Intelligence este format din bărbați, iar 48,3% sunt femei. 23,86% dintre cititori au între 25 și 34 de ani, 26,23% au vârste cuprinse între 35 și 44 de ani, iar încă 21,71% dintre aceștia sunt persoane cu vârste cuprinse între 45-54 de ani.
Avem independență față de orice partid politic, instituții de stat sau alte grupuri de interese, politice sau comerciale, interne sau externe, servicii secrete și milităm pentru progres, libertate, drepturile omului și prosperitate.