Mult așteptatul Black Friday se apropie, iar consumatorii se vor îndrepta către produsele electronice și electrocasnice care vor avea un pret redus considerabil. Se va lua în considerare, însă, și costul de utilizare al produselor achiziționate?! 

Pentru aceasta, Aplicația InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu calculatorul pentru estimarea costului de utilizare a produsului în cei doi ani  de garanție. Altfel spus, consumatorii vor putea să estimeze costul aferent  consumului de energiei pentru fiecare produs scanat. De asemenea, prin  intermediul Aplicatiei InfoCons, consumatorii pot compara produsele  electronice și electrocasnice pe care și le doresc de Black Friday, pentru a  achiziționa produsul potrivit preferințelor și nevoilor lor. 

Produsele electronice și electrocasnice ale căror produsele energetice pot fi scanate fac parte din categoriile: 

-Mașini de spălat haine; 
-Mașini de spălat vase; 
-Frigidere; -Uscătoare; 
-Televizoare și monitoare pentru computer. 

Pe lângă posibilitatea de a estima costul aferent consumului de energie și de a compara produsele similare, Aplicația InfoCons redă direct pe telefonul mobil informații precum: 

-Clasa energetică; 
-Producător; 
-Informații tip caracteristici tehnice; 
-Posibilitatea de a face o sesizare direct din aplicatie. 

Aplicația Gratuită InfoCons facilitează totodată verificarea corectitudinii informațiilor afișate pe produsele electrocasnice și dispozitivele electrice. 

Astfel, prin scanarea codului QR de pe eticheta energetică pot fi comparate informațiile generate de aplicație cu informațiile înscrise pe produs, pentru a  observa dacă produsul respectiv se încadrează într-adevăr în clasa menționată pe etichetă sau dacă, dimpotrivă, informațiile diferă. 

De asemenea, astăzi celebrăm Ziua Mondială a Calității prilej prin care punem accent pe calitatea produselor și serviciilor pe care le achiziționăm și,  implicit, pe calitatea vieții. 

Sorin Mierlea – Președinte InfoCons : „Black Friday sau mai bine spus «Vinerea Neagră» ar   trebui să fie un moment, o zi, însă în România a devenit  o săptămână, o lună sau chiar mai mult. O perioadă care  este mai mult pentru marketing. Indiferent de perioadă,  cetățeanul în calitatea lui de consumator să nu uite că  indiferent de cuantumul reducerii, nu avem reducere la  drepturi. Avem aceeași garanție de 2 ani pentru  produsele de folosință îndelungată, avem același drept  de a returna produsele cumpărate online în termen de  14 zile, avem aceleași drepturi de a fi informați cu privire  la caracteristicile produselor, însă degeaba avem  drepturi, dacă nu le exercităm. Cred că Black Friday ar putea fi o zi, o săptămână, o lună sau chiar mai mult, în  care fiecare dintre noi, cu o9atiudine, să ne exercităm  drepturile, să ne informăm înainte de a cumpăra, să  scanăm produsele electronice și electrocasnice cu Aplicația InfoCons și să luăm în calcul costul real al  produselor, mai ales pentru electronice și electrocasnice  și din punct de vedere al consumului de electricitate  pentru perioada de durabilitate sau măcar pentru cei doi  ani de garanție.”

Descarcă aplicația InfoCons.

Leave a Reply