• Pentru evaluarea din 2021, metodologia rămâne neschimbată

București, 16 septembrie 2021 – Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) va revizui metodologia VEKTOR pentru companiile listate, împreună cu părțile interesate din piața de capital locală și internațională. O revizuire a metodologiei este necesară în al treilea an de implementare având în vedere atingerea numărului critic de companii cu note peste 9 din 10. Criteriile în baza cărora va fi calculat indicatorul VEKTOR din 2022 vor fi actualizate pentru a urma progresul emitenților din ultimii doi ani, în linie cu cele mai bune practici internaționale în comunicarea cu investitorii, precum și așteptările investitorilor instituționali și individuali.

ARIR invită părțile interesate din piața de capital – investitori, consultanți, reprezentanți ai companiilor listate – să contribuie la metodologia indicatorului VEKTOR și să transmită propuneri cu privire la informațiile care ar trebui incluse pentru a reflecta cât mai bine nevoile din piață și a sprijini totodată dezvoltarea pieței de capital. Propunerile pot fi transmise în septembrie 2021 la adresa e-mail contact@ir-romania.ro. În 23 septembrie, între orele 15.00 și 18.00, ARIR organizează o dezbatere publică online pentru a discuta propuneri de modificare și a colecta păreri și sugestii împreună cu părțile interesate. Pentru a participa la dezbatere, este necesară confirmarea prezenței la următorul LINK.

Daniela Șerban, Președinte și Co-fondator ARIR:

“Am observat un progres incredibil al transparenței companiilor listate în ultimii 2 ani și ne-am bucurat să vedem tot mai multe companii atingând punctajul maxim, cu tenacitate și profesionalism. La evaluarea din 2020, 15 companii au obținut note de peste 9, dublu față de prima evaluare din 2019, și ne așteptăm ca rezultatele să continue acest trend pentru anul în curs. Actualizarea metodologiei este în linie cu obiectivele noastre setate încă de la lansarea VEKTOR, de a susține implementarea celor mai bune practici internaționale în relația cu investitorii de către companiile locale. Noua metodologie va fi aplicabilă pentru evaluarea anului 2022, la revizuirea din ianuarie 2023. ”

În scurt timp, ARIR va forma un grup de lucru pentru a dezvolta un mini VEKTOR pentru companiile listate în piața AeRO, prima evaluarea urmând să aibă loc în 2022.

VEKTOR este indicatorul comunicării cu investitorii pentru companiile listate la bursă și este publicat în cadrul website-ului Bursei de Valori București (BVB) în pagina fiecărei companii listate din piața reglementată. În prezent, este calculat în baza unei metodologii ce include 15 criterii, în linie cu cele mai bune practici internaționale în relația cu investitorii (IR), iar următoarea evaluare va avea loc în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie 2021. Mai multe detalii despre indicatorul VEKTOR și procesul de evaluare puteți găsi aici www.ir-romania.ro/vektor .

Leave a Reply