București, 19 mai 2021 – Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) organizează în perioada 27-28 mai 2021, online, cea de-a treia ediție a Forumului Anual ARIR. Pentru prima dată, reprezentanții Comisiei Europene și ai EuropeanIssuers sunt prezenți în deschiderea evenimentului pentru a transmite de la sursă perspectiva de reglementare și dezvoltare a piețelor de capital europene, implicit pentru România. Reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară și ai Bursei de Valori București vor prezenta în detaliu strategia de dezvoltare a pieței locale. În plus, managementul de top al principalelor companii listate, membre ARIR, se va alătura discuției pentru a completa cu perspectiva lor din mediul de afaceri și lecțiile post pandemie.

Pentru prima dată ne propunem să aducem în fața companiilor noi investitori, internaționali și locali, în cadrul unui nou concept – Zilele Investitorilor ARIR. 6 companii listate, Bursa de Valori București, BRK Financial Group, MedLife, Purcari, Romcarbon și TeraPlast, se vor conecta cu investitori de talie medie interesați de noi oportunități de investiții.

Daniela Șerban, Președinte & Co-fondator ARIR:

“Împreună cu EuropeanIssuers, asociația europeană a companiilor listate și asociațiilor naționale din care face parte și ARIR, am inițiat un demers național prin care atragem atenția asupra faptului că numeroase companii europene se vor confrunta cu provocări dificile în următorii câțiva ani, o mare parte dintre acestea fiind afectate de dezechilibre financiare și restricții comerciale care le amenință însăși supraviețuirea, ca urmare a restricțiilor impuse în pandemie. Astfel, ne bazăm pe expertiza și cunoștințele unuia dintre cei mai importanți actori din Europa pentru dialog consistent cu Comisia Europeană și autoritățile naționale pentru a susține păstrarea unui cadru de reglementare stabil care să permită planificarea pe termen mediu-lung, dar și oferirea de stimulente pentru un acces mai amplu la piețele de capital.”

Evenimentul reunește peste 10 speakeri internaționali și locali, reprezentanți ai instituțiilor, manageri de top ai celor mai mari companii românești, experți în finanțe și legislație europeană care vor aborda dezvoltarea viitoare a piețelor de capital, tendințele și oportunitățile din piață.

Au confirmat prezența următorii experți și reprezentanți ai companiilor:

 • Tatyana Panova, Head of Capital Markets Union Unit la DG FISMA, Comisia Europeană
 • Gerrit Fey, Head of Capital Markets Department la Deutsches Aktieninstitut & Co-Head of the Capital Markets Union working group la EuropeanIssuers
 • Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București
 • Reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară
 • Alexandru Stânean, CEO TeraPlast
 • Alina Popa, CFO OMV Petrom
 • Corina Popescu, CEO Electrica
 • Eugen Comendant, COO Purcari
 • Marian Năstase, Președinte al Consiliului de Administrație ALRO
 • Mihaela Nădășan, Director General Adjunct, Instituții și Piețe Financiare, Banca Transilvania
 • Paul Ichim, CFO Nuclearelectrica
 • Adina Ardeleanu, Co-fondator FinancialIntelligence.ro
 • Daniela Șerban, Președinte & Co-fondator ARIR

Pentru a vă alătura evenimentului, vă rugăm să vă înregistrați aici Forum ARIR 2021.
Parteneri strategici ai Forumului AR&IR sunt: Bursa de Valori București (organizează și gestionează piețele reglementate de instrumente financiare, membru fondator ARIR), TeraPlast (compania-mamă a Grupului TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, membru fondator ARIR), ALRO (unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, membru fondator ARIR), Purcari (unul dintre cei mai mari producători de vinuri din Europa Centrală și de Est, membru asociat ARIR).

Zilele Investitorilor ARIR vor fi organizate cu sprijinul BRK Financial Group care va pre-valida procesul.

Partenerii media ai evenimentului sunt:  Radio Romania Actualități, Financial Intelligence, Money, The Diplomat, JURIDICE.ro, IR Magazine, Bizis, România Durabilă, Club Economic, Economistul, Piața Financiară, The Romania Journal, Club Antreprenor.

Partenerii de monitorizare: Issue Monitoring, Klarmedia.

***

Despre Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR):

ARIR este o organizație non-guvernamentală și non-profit care a fost înființată cu scopul de oferi emitenților actuali și potențiali o platformă pentru dezvoltarea profesioniștilor în relația cu investitorii (IR) și pentru a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii și în guvernanță corporativă. A fost înființată în Noiembrie 2018 și are ca membri companii listate, companii cu potențial de a deveni companii listate, administratori de fonduri, profesioniști în relația cu investitorii, precum și consultanți. Membrii fondatori sunt Bursa de Valori București (BVB), ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management – suc. București, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Șerban, Cosmin Răduță și Tony Romani, în timp ce Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Purcari, Idea Bank, BRK Financial Group, Banca Transilvania, Transgaz, Biofarm, MedLife și Romcarbon s-au alăturat ca Membri Asociați, INNOVA Project Consulting, ENVISIA, RTPR, Intercapital Invest, eVote și Mazars ca Membri Afiliați.
Urmăriți-ne pe LinkedIn, Facebook și Instagram

Leave a Reply