Național, 4 aprilie 2023. Hipo.ro, portalul de joburi adresat exclusiv persoanelor cu studii superioare, revine cu o analiză asupra celor mai căutate joburi, în perioada ianuarie-aprilie 2023. Se remarcă un interes crescut în piață pentru programele de internship și joburi entry-level în digital marketing, software engineering, PR, HR și audit. Domeniile acestea sunt foarte bine reprezentate și la National Intern Day – proiect realizat de Hipo.ro care le oferă șansa tinerilor să voteze și să aplice la programele de internship preferate.

De 17 ani, candidații cu studii superioare au acces pe Hipo.ro la mii de oportunități din partea celor mai renumite companii. Angajatorii le oferă șansa studenților și proaspăt absolvenților să acumuleze experiență profesională printr-o gamă variată de programe specializate începutului de carieră, precum: internshipuri, joburi entry-level, stagii de practică și programe trainee, alături de joburile pentru profesioniști.

„Privind atent spre analiza celor mai căutate joburi în 2023 pe Hipo.ro, pe primele 4 locuri se află pozițiile din industria IT, ceea ce nu ne suprinde. La momentul actual există o ofertă generoasă de joburi în aria tehnologiei, fără a fi acoperite suficient de forța de muncă. Observăm un dezechilibru între cerere și ofertă. La întrebarea „Oare este acesta domeniul în care mă regăsesc?” își pot răspunde doar testând terenul. De-aceea, îi încurajăm pe toți tinerii la început de drum să aplice la programe de internship, trainee, stagii de practică sau joburi entry-level pentru a-și descoperi adevăratul potențial.” – Dragoș Gheban, Managing Partner @Hipo.ro.

Pe portalul de carieră Hipo.ro, cele mai multe aplicări din partea candidaților, în perioada ianuarie-aprilie 2023, s-au înregistrat la joburile:

  1. Digital Marketing Internship
  2. Software Engineer – Starter program
  3. Web Developer – entry level
  4. Software Developer – Internship
  5. PR/Marketing Assistant
  6. Junior Java Developer
  7. Junior QA Engineer
  8. Junior Marketing Specialist
  9. Junior HR Assistant
  10. Internship Audit

Referitor la criteriile pe baza cărora angajatorii recrutează în 2023, aproape jumătate dintre ei (46,7%) susțin că implicarea tinerilor în programe de internship este un adevărat avantaj la angajare. În aceeași măsură, sunt apreciate și experiențele anterioare ale tinerilor prin joburile entry-level. Totuși, beneficiul programelor de internship este flexibilitatea care îi ajută pe studenți să-și continue facultatea. – Potrivit studiului Piața Forței de Muncă Hipo.ro în 2023.

În această perioadă, pe Hipo.ro, se desfășoară proiectul National Intern Day. 60 de angajatori și-au nominalizat programele de internship spre votare. Tinerii studenți și proaspăt absolvenții care își doresc să acumuleze experiență profesională au șansa să le voteze pe cele mai bune și să aplice la ele. Pe 23 mai, de National Intern Day by Hipo.ro, va fi anunțat topul Best Internship Programs in 2023, ales de tineri.

Până pe 15 mai, tinerii interesați pot vota cele mai bune programe de internship și pot aplica la ele, la un singur click distanță, chiar aici. 

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 17 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum:

• DevTalks, cea mai asteptată conferință IT, care reunește 3.500 de profesioniști pasionați de web, online, cloud computing, big data și alte tehnologii sau trenduri IT.

 • DevCon, cea mai influentă conferință dedicată profesioniștilor IT. Pe 1 și 2 Noiembrie vor avea loc 9 conferințe dedicate, care ating o varietate de tehnologii și arii de interes, precum: Java, .NET, Data, AI & Machine Learning, Web & Mobile, și nu numai.

www.hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;

• Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, are loc pe hipo.ro de două ori pe an și aduce impreuna 200.000+ candidați și 80 angajatori la fiecare ediție;

• Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 300 de tineri români;

• Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzator instrument de pe piață care măsoară gradul de atractivitate al brand-urilor de angajatori, precum și așteptările pe care tinerii le au de la aceștia.

Leave a Reply