Inflatia si preturile la combustibili incep sa faca probleme companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti

Cat de mari sunt aceste probleme aflam la a 2-a editie din seria de 2 evenimente din 2021

Analizam companiile relevante listate la Bursa de Valori Bucuresti

Data: 18 mai 2022

Ora: 18:00 – 21:30

Locatie: Eveniment Online

Suntem dupa 2 ani de pandemie, in care pietele financiare au supraperformat, mai ales datorita dobanzilor scazute si programelor de quantitative easing, promovate de FED si Banca Centrala Europeana. Companiile de growth si din domeniul tehnologiei au avut cel mai mult de profitat din aceasta situatie, iar investitorii au profitat, obtinand randamente mult superioare mediei multianuale. Spre exemplu, indicele BET al Bursei de Valori Bucuresti a inregistrat cresteri de aproximativ 30% in fiecare dintre cei 2 ani, incepand cu martie 2020.

Conflictul Ruso-Ucrainean, problemele cu lantul de aprovizionare, inflatia si cresterea de preturi cauzata de cererea mare de materiale si materii prime din economia globala, lockdown-ul din China si temerile in privinta unei posibile recesiuni globale au adus corectii pe Bursele globale, in primele 5 luni din 2022.

Influentate mai ales de preturile crescute la energie si costurile salariale marite, rezultatele publicate pana acum de societatile listate au fost mixte. Daca majoritatea companiilor importante listate la Bursa de Valori Bucuresti care si-au publicat pana acum rezultatele financiare pe Trimestrul I si-au imbunatatit semnificativ cifra de afaceri fata de cea realizata in primele 3 luni din  2021, doar jumatate dintre societati au raportat profituri semnificativ mai bune comparativ cu perioada similara din anul trecut.

Daca la unele dintre companii, pierderile s-au adancit, altele precum Electrica S.A. sau Transelectrica S.A. au surprins, venind cu rezultate negative, respectiv un profit aproape de 0.

Asa cum era de asteptat, celelalte societati din energie – Romgaz S.A., Nuclearelectrica S.A., Conpet S.A., OMV Petrom S.A. au raportat profituri cel putin duble, pe fondul cresterii pretului la energie si carburanti, respectiv al cererii pentru acestea. Alte societati care au surprins placut au fost si Arctic Stream, Bursa de Valori Bucuresti sau Transilvania Broker de Asigurare.

Dupa incheierea perioadei de raportari, pe data de 18 mai 2022, vom discuta despre  rezultatele publicate de aproximativ 30 cele mai populare companii listate in randul investitorilor de la Bursa de Valori Bucuresti, in cadrul celei de-a 2-a editii a evenimentului The Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim.

Care sunt subiectele abordate la cea de-a 2-a editie din 2022 a  evenimentului The Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim

In cadrul evenimentului, vom discuta cu Stefan Musgociu, Specialist Business Development si Public Affairs la Bursa de Valori Bucuresti, despre cele mai noi listari, ce companii care se pregatesc sa vina la BVB in perioada urmatoare si ultimele noutati legate de operationalizarea Contrapartii Centrale .

Cu Catalin Chis – Director General, Presedinte al Consiliului de Administratie LIFE IS HARD | Work Soft vom analiza rezultatele financiare ale societatii pe T1 2021 si vom vorbi despre ultimele noutati legate de Life is Hard.

Valentin Budes, CFO Sphera Franchise Group S.A., va fi prezent la The Power Table pentru a discuta despre rezultatele financiare ale companiei pe primul trimestru. si care sunt planurile pentru acest an.

CEO-ul Teraplast S.A. Alexandru Stânean revine la The Power Table pentru a discuta despre provocarile pe care le intampina societatea in climatul economic actual, rezultatele financiare pe T1 si planurile de dezvoltare ale companiei pentru anul 2022.

Ca de obicei, Mircea Iliescu – Trainer si Financial Advisor la BVBescu.ro, va oferi o prezentarea detaliata a rezultatelor financiare publicate de cele mai importante 30 de companii listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Evenimentul The Power Table este organizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti, Tradeville S.A. si Life is Hard S.A., Evisara (partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, Ziarul Bursa, NewMoney, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, Romania Durabila si Bucuresti Business, Prahova Business si Reusita TV (Parteneri media).

Accesul la eveniment este GRATUIT, dar necesita inscriere si confirmare din partea organizatorilor.

Care este tema evenimentului “The Power Table – Cum arata rezultatele financiare pe Trimestrul 1 2022 și cum investim”

Vom analiza companiile relevante listate pe Piata principala si pe segmentul AeRO la Bursa de Valori Bucuresti pentru a afla:

  • cum arata rezultatele financiare pe Trimestrul I 2022 si care sunt indicatorii importanti din raportari;
  • care sunt companiile in care inca puteti investi pentru a beneficia de dividendele aferente anului 2021;
  • cum au fost afectate rezultatele companiilior listate la Bursa de Valori Bucuresti de inflatie si de conflictul din Ucraina;
  • care sunt companiile care s-ar putea lista in prima parte a anului 2022.

Programul evenimentului “The Power Table – Cum arata rezultatele financiare pe Trimestrul 1 2022 și cum investim”:


17:50 – 18:00 – Accesul participantilor la evenimentul online
18:00 – 18:20
– Despre cele mai noi listari, ce companii care se pregatesc sa vina la BVB in perioada urmatoare si ultimele noutati legate de operationalizarea Contrapartii Centrale – Stefan Musgociu – Specialist Business Development si Public Affairs Bursa de Valori Bucuresti
18:20 – 19:00 – Despre rezultatele financiare ale societatii pe Trimestrul I si ultimele noutati legate de Life is Hard – Catalin Chis – Director General, Presedinte al Consiliului de Administratie LIFE IS HARD | Work Soft
19:00 – 19:30 – Cum arata rezultatele financiare ale companiei. si care sunt planurile pentru acest an – Valentin Budes – CFO Sphera Franchise Group S.A.
19:30 – 20:15 – Despre provocarile pe care le intampina societatea in climatul economic actual, rezultatele financiare pe T1 si planurile de dezvoltare pentru anul 2022 – Alexandru Stânean – CEO Teraplast S.A.
20:15 – 21:30
– Prezentarea rezultatelor financiare pe Trimestrul I 2022 pentru companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti –Mircea Iliescu, Trainer si Financial Advisor la BVBescu.ro
21:15 – 21:30
– Sesiune Q&A

Evenimentul se adreseaza investitorilor de la Bursa de Valori Bucuresti si celor care sunt interesati sa investeasca pe Piata de Capital.

Eveniment organizat cu sprijinul:               

Partener tehnic:

Parteneri Media:

Leave a Reply