București, 20 septembrie 2021. Prim-Ministrul României Florin Cîțu a confirmat participarea la cea de-a patra a evenimentului FORUMUL PIEȚEI DE CAPITAL organizat de Financial Intelligence, mâine, 21 septembrie 2021, de la ora 11:00.

Evenimentul se va desfășura hibrid și va fi transmis și online, LIVE, pe platforma www.financialintelligence.ro, pe pagina de Facebook Financial Intelligence și pe canalul de Youtube Financial Intelligence.

Piața de capital din România a atins noi maxime istorice în luna august. Capitalizarea cumulată a companiilor listate pe Piața Reglementată a ajuns la 204,9 miliarde lei, echivalentul a 41,5 miliarde euro, pentru prima dată în istorie.

La nivelul indicelui BET, care include cele mai tranzacționate 17 companii listate la BVB, a fost atins un maxim de 12.463 puncte, iar la nivelul indicelui BET-TR, care include și dividendele, recordul atins în august a fost de 21.910 puncte.

Doar în acest an, creșterea înregistrată de indicele BET a fost de 24,2%, iar avansul indicelui BET-TR a ajuns la 29,7%.

În decurs de doar un an, reprezentarea României în indicii FTSE Russell a crescut de la trei la cinci companii.

Acțiunile OMV Petrom și TeraPlast au fost incluse, din 20 septembrie, în indicii FTSE pentru Piețe Emergente. România a intrat din 21 septembrie 2020 în categoria piețelor emergente secundare, după criteriile agenției FTSE Russell, la data respectivă cu trei emitenți în indicii FTSE – Banca Transilvania, Nuclearelectrica și Teraplast.

De asemenea, acțiunile Bittnet Systems sunt incluse, din 22 martie, în indicii FTSE Global Micro Cap și FTSE Total-Cap.

În cadrul evenimentului se vor discuta următoarele subiecte:

  • Dezvoltarea pieței de capital după promovarea la statutul de piață emergentă de către FTSE Russell;
  • Perspectiva promovării Bursei de Valori București la statutul de piață emergentă de către MSCI;
  • Efectele pandemiei Covid asupra pieței de capital;
  • Perspective pentru noile IPO-uri ale companiilor private sau de stat / Perspectiva modificării legislației care interzice vânzarea acțiunilor de stat;
  • S-a simțit frenezia investitorilor de retail și la BVB?
  • Simplificarea birocrației pentru companiile listate; Impozitarea pe piața de capital;
  • Accent pe sustenabilitate, pentru a atrage investitori;
  • Educația financiară a publicului din România.

Speakerii evenimentului sunt: Florin CÎȚU, Prim-Ministrul României, George – Sergiu NICULESCU, Secretar de stat la Ministerul Energiei, Sebastian – Ioan BURDUJA, Vicepreşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaților, Daniel APOSTOL, Director – Direcția Comunicare și Educație Financiară, ASF; Oana ȘTEFĂNOIU, Director – Direcția Generală SIIF, ASF, Adrian TĂNASE, Director General la Bursa de Valori București, Cristian AGALOPOL, Securities Services Head pentru Europa Centrală la Citibank, Bogdan MAIOREANU, Analist și comentator de piață la eToro, Călin METEȘ, Vicepreședinte și Director Executiv la Franklin Templeton Investments România, Constantin SEBEȘANU, CEO Impact Developer & Contractor, Radu-Claudiu ROŞCA, Președinte Executiv – Director General la SIF Transilvania, Corina POPESCU, Director General la Electrica, Claudiu CERCEL, Director General Adjunct al BRD Groupe Société Générale, Monica IVAN,Director General la BRK Financial Group, Alexandru STÂNEAN, Director General la Grup TeraPlast, Florin STANCIU, Manager Strategie Financiară, Transelectrica, Eugen COMENDANT,Chief Operating Officer la Purcari Wineries Group, Iuliana PĂNESCU, Head of Treasury la Premier Energy, Anca MANIȚIU, CFO Impetum Group, Horia GUSTĂ, Președintele Asociației Administratorilor de Fonduri, Gabriela HÂRȚESCU, Decan și Chief Operating Officer la Envisia – Boards of Elite, Victor STĂNILĂ, Managing partner al Victor Stănilă Law Office.

Evenimentul va fi moderat de: Adina ARDELEANU, Membru Fondator Financial Intelligence și Daniela ȘERBAN, Președintele Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România.

Participanții înscriși la Forumul Pieței de Capital vor putea transmite întrebări speakerilor în timpul evenimentului, în comentarii la video, prin intermediul paginii de Facebook Financial Intelligence.

Le mulțumim partenerilor pentru că au făcut posibilă desfășurarea evenimentului!

Partenerii evenimentului sunt: Bursa de Valori Bucuresti, Hidroelectrica, Impact Developer & Contractor, Superbet, Banca Transilvania, SIF Banat Crișana, BRK Financial Group, Transgaz, eToro, Evergent Investments, SIF Transilvania, TTS (Transport Trade Services), TeraPlast, Premier Energy, Transelectrica, ALRO, Fondul Proprietatea, Romgaz, Purcari Wineries Group, Nuclearelectrica, Electrica, Electrica Furnizare, Asociația Administratorilor de Fonduri, CAPEX.com, AAGES, BRD Groupe Société Générale, SIF Muntenia, SIF Oltenia, Depozitarul Central, Impetum Group, Conpet, OTP Asset Management România, Goldring, Estinvest, Certinvest.

Parteneri instituționali sunt: Autoritatea de Supraveghere Financiară, Consiliul Național al IMM-urilor din România, ICSS, Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România, Camera de Comeț Româno-Britanică.

Partener educațional: Envisia – Boards of Elite

Parteneri media: AGERPRES, România Durabilă, Economistul, Club Economic, The Diplomat-Bucharest, FinZoom, New Money, CARIERE, InvestClub, BiziLive TV, Juridice.ro.

Producția video este asigurată de: Boof Media

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.

***

DESPRE FINANCIAL INTELLIGENCE

Lansată în septembrie 2018, platforma de știri economice și analize financiare Financialintelligence.ro s-a remarcat de la bun început în peisajul media economic, dar și pe piața evenimentelor de business, în sectoare de interes strategic, precum energia, piața de capital, banking sau cybersecurity. La aproape trei ani de la lansare, platforma de știri economice și analize financiare Financialintelligence.ro a înregistrat un trafic de 9,2 milioane de afișări și 4 milioane de utilizatori unici. 51.5% din publicul Financial Intelligence este format din femei, iar 48,5 % sunt bărbați. 53% dintre cititori au între 25 și 44 de ani, iar încă 18% dintre aceștia sunt persoane cu vârste cuprinse între 45-54 de ani. În 2020, financialintelligence.ro a înregistrat 7,5 milioane de  afișări și 3,5 milioane de utilizatori unici, potrivit Google Analytics. Evenimentele FINANCIAL INTELLIGENCE sunt locul de întâlnire pentru investitori din România şi nu numai. Acestea au atras, până acum, peste 210.000 de participanți, atât în mediul offline cât și online, reprezentarea fiind la nivel de miniștri, oficiali de stat, ambasadori, politicieni, investitori, oameni de business și top management de companii. Financial Intelligence a fost pionier, precum și inovator în domeniul evenimentelor digitale și hibrid. Ne-am adaptat rapid modelul de business pe timp de pandemie.

Leave a Reply