București, 17 noiembrie 2020 – Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), singura asociație profesională din România dedicată profesioniștilor și celor mai bune practici în relația cu investitorii, împlinește doi ani de la înființare.

Daniela Șerban, Președinte și Co-fondator ARIR:

”Numărăm astăzi 26 de membri extrem de valoroși, ceea ce arată amploarea activităților noastre. Am reușit să inovăm și ne-am adaptat la nevoile pieței, am adaugat o nouă direcție strategică prin care ne propunem să sprijinim analiștii și companiile interesate de listarea la bursă sau emisiuni de obligațiuni. Vom începe luna aceasta a doua evaluare a comunicării companiilor listate cu investitorii – indicatorul VEKTOR și vom continua să fim aceeași comunitate extrem de activă care crede în piața de capital, ca important motor de dezvoltare economică a României.” 

Oskar Yasar, Recruiter internațional, Partener Broome Yasar Partnership:

“Există perspective extraordinare în ceea ce privește viitorul profesioniștilor în IR și ARIR este platforma care asigură în România această dezvoltare. În ultimii 10 ani au avut loc transformări uimitoare în poziționarea, percepția și credibilitatea profesioniștilor în relația cu investitorii și acestea vor continua. Relațiile cu investitorii se schimbă și acest lucru aduce noi oportunități. Până de curând, era foarte rar întâlnită situația ca un profesionist în relația cu investitorii să facă parte din conducerea executivă a unei companii, însă în ziua de azi foarte mulți au trecut în funcții de conducere, ocupând chiar și poziția de CEO.”

”Ana-Maria Imbrea, Vicepreședinte ARIR, Director Departament Relații cu Investitorii și Relații Corporative, ALRO:

”Am început această ”călătorie” ca membru fondator ARIR, am continuat ca membru activ al Asociației și astăzi ne bucurăm să sărbătorim a doua aniversare ARIR! Au fost doi ani cu o mulțime de proiecte, cu multe discuții fructuoase, cu un număr mare de evenimente reușite, care au adus o valoare semnificativă pieței de capital, membrilor comunității de investitori și, desigur, companiilor listate. Prin toate aceste acțiuni, ARIR a reușit să aducă pe scena locală profesia și profesioniștii în relația cu investitorii, poziționând astfel piața de capital din România în concordanță cu celelalte piețe dezvoltate.”

Ioan Șumandea, Vicepreședinte ARIR, Consilier Juridic Expert Guvernanță Corporativă, Banca Transilvania:

”Am avut încredere în acest proiect și am privit întotdeauna ARIR ca pe un adevărat partener al pieței de capital din România. Asociația a consolidat comunitatea de specialiști din domeniul relației cu investitorii și și-a asumat rolul de promotor pentru multiple proiecte care au condus la dezvoltarea bunelor practici în IR și guvernanță corporativă.”

Alexandra Țițan, Membru Consiliu Director ARIR, Șef Serviciu Relații cu Investitorii, Electrica:

”ARIR a dovedit și în acest an mult entuziasm în continuarea proiectelor demarate, precum și în inițierea noilor proiecte care au ca scop adoptarea celor mai bune practici de guvernanță corporativă, îmbunătățirea comunicării și transparenței companiilor listate în relație cu analiștii și cu investitorii. An de an, asociația are un impact tot mai vizibil în comunitatea actualilor și potențialilor emitenți și sprijină dezvoltarea pieței de capital din România.”

Tony Romani, Membru Consiliu Director ARIR, Secretar de Stat în Cancelaria Prim-Ministrului României:

”Deși au trecut doar doi ani de la fondare, ARIR a reușit în acest răstimp să devină organizația cea mai reprezentativă pentru piața de capital românească. Nu doar numărul membrilor, cât mai ales reputația acestora reflectă faptul că ARIR și implicit atenția acordată investitorilor se află pe o pantă ascendentă iar acest lucru reprezintă un câștig major pentru România, pentru investitorii locali și pentru dezvoltarea sustenabilă a pieței locale de capital.”

Valentina Dinu, Membru Consiliu Director ARIR, Coordonator al Departamentului de Comunicare și Relații cu Investitorii, Nuclearelectrica:

”Înființarea ARIR s-a dorit a fi o platformă integrată, profesionistă de dezvoltare a relațiilor cu investitorii, implicit de îmbunătățire a percepției pieței de capital din România, în general, și a emitenților, în particular, de aceea SNN este unul dintre membrii fondatori.. De la bune practici internaționale și benchmarking până la implicarea constantă, activă în recunoașterea și eficientizarea relațiilor cu investitorii, ARIR s-a dovedit în acești doi ani a fi un conector si un convertor al performanței relațiilor cu investitorii în România.”

ARIR a fost înființată în 13 noiembrie 2018, la inițiativa Danielei Șerban, de către companii listate, cu potențial de listare, administratori de fonduri și profesioniști în relația cu investitorii (IR). Membrii fondatori ai ARIR sunt: Bursa de Valori București, ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management – Suc. București, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Șerban, Cosmin Răduță și Tony Romani. Au aderat comunității: Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Purcari, Idea Bank, BRK Financial Group, Banca Transilvania, Transgaz, Biofarm și MedLife ca Membri Asociați. INNOVA Project Consulting, ENVISIA, RTPR, Intercapital Invest și eVote au devenit Membri Afiliați.

Leave a Reply