București, 12 martie 2024. Financial Intelligence, cu sprijinul STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, al DNSC – Directoratul Național de Securitate Cibernetică, al ADR – Autoritatea pentru Digitalizarea României și al ANCOM – Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului CYBERSECURITY FORUM.

Evenimentul are loc miercuri, 13 martie, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel și va putea fi urmărit și online, LIVE, pe www.financialintelligence.ro, pe pagina de Facebook Financial Intelligence și pe canalul de Youtube Financial Intelligence.

Costul global al criminalității cibernetice este de așteptat să crească în următorii patru ani, de la 9,22 trilioane de dolari în 2024, la 13,82 trilioane de dolari, până în 2028, potrivit estimărilor de la Statista Market Insights.

Pe măsură ce tot mai mulți oameni folosesc internetul, fie pentru muncă, fie pentru viața personală, există mai multe oportunități potențiale de exploatare pentru infractorii cibernetici.

În același timp, tehnicile atacatorilor devin din ce în ce mai avansate, cu mai multe instrumente disponibile pentru escroci.

De altfel, securitatea cibernetică reprezintă principalul motiv de îngrijorare pentru managerii de risc (Chief Risk Officers sau CRO) din sectorul bancar european pentru al doilea an consecutiv, potrivit unui studiu EY.

Studiul analizează informații colectate de la 17 mari bănci europene și a constatat că 82% dintre managerii de riscuri consideră securitatea cibernetică cea mai mare amenințare la adresa organizației lor în următoarele 12 luni (față de 73% la nivel global).

Atacurile cibernetice pot avea și motivație politică. Între 2000 și 2023, baza de date European Repository of Cyber Incidents (EuRepoC) a înregistrat un total de 2.506 atacuri cibernetice motivate politic la nivel mondial, comise de 679 de actori/grupuri cunoscute.

La CYBERSECURITY FORUM, speakeri de renume vor dezbate cele mai importante subiecte din sectorul securității cibernetice:

  • Cum ne protejăm de criminalitatea cibernetică, în contextul creșterii amenințărilor cibernetice;
  • Atacurile cibernetice și infrastructura critică;
  • Cyberintelligence – vulnerabilități, riscuri și amenințări;
  • Tentative de fraudă prin Deep – Fake și Vishing;
  • Securitatea sistemului energetic în contextul creșterii amenințărilor cibernetice;
  • Securitatea sistemului financiar, în contextul dezvoltării serviciilor digitale;
  • Vulnerabilitățile critice în telefonia mobilă;
  • Măsurile luate de companii pentru protecția datelor;
  • Cercetare-Dezvoltare în Cybersecurity;
  • Asigurări pentru riscul cibernetic;
  • Educația cibernetică;
  • Securitatea plăților digitale.

Speakerii evenimentului sunt: Eduard MITITELU, Secretar de Stat, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării; Cristin POPA, Director Executiv Monitorizare și Control, ANCOM; Dan CÎMPEAN, Directorul Directoratului Național de Securitate Cibernetică; George TUŢĂ, Președintele Comisiei parlamentare speciale pentru automatizare şi viitorul muncii, Camera Deputaților; Dragoș VLAD, Președinte, Autoritatea pentru Digitalizarea României; Andrei BOIAN, Adjunctul Șefului departamentului de securitate cibernetică al STS; E.S. Reuven AZAR, Ambasador al Israelului în România; Bogdan PĂTRU, Government Engagement Director, Mastercard; Alin UNGUREANU, CISO, Trencadis; Maja MIKIC, Director Executiv Transformare Digitală Retail, BRD – Groupe Société Générale; Andrei IONIȚĂ, Regional Director of Government Affairs and Strategic Accounts, Bitdefender; Vladimir GHIȚĂ, CEO, FORT; Pat MCCARTHY, Senior Security Adviser, Huawei Cyber SecurityTransparency Center, Brussels; Ovidiu PISMAC, Technical Strategist, Microsoft; Diana SIPOS, Board Member ANIS, CEO Eviden Technologies; Yugo NEUMORNI, Președinte, CIO Council; Radu MAGDIN, CEO – EU Affairs and Global Operations, Smartlink Communications.

Evenimentul va fi moderat de Ancuța STANCIU, Membru Fondator și Redactor Șef la Financial Intelligence și Adina ARDELEANU, Membru Fondator și Redactor Șef Adjunct la Financial Intelligence.

Le mulțumim partenerilor pentru că au făcut posibilă desfășurarea evenimentului!

Parteneri: Mastercard, Vodafone, Superbet, Bitdefender, Huawei, Radiocom, Exim Banca Românească, Fort, Trencadis, BRD Groupe Societe Generale, Nuclearelectrica, Soft Galaxy, FREYWILLE.

Parteneri instituționali: ANSSI (Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice), ICSS, ANIS Romania (Asociaţia Patronala a Industriei de Software si Servicii), ARASEC (Asociația Română pentru Asigurarea Securității Informației), Consiliul National al IMM-urilor din Romania, CIO Council Romania, ATIC (Asociația pentru Tehnologia Informației și Comunicații din România), British Romanian Chamber of Commerce (BRCC).

Partener de monitorizare: mediaTRUST Romania

Parteneri media: AGERPRES, România Durabilă, Economistul, Club Economic, The Diplomat Bucharest, FinZoom.ro, NewMoney, Bizi Live TV.

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.

***

DESPRE FINANCIAL INTELLIGENCE

Lansată în septembrie 2018, platforma de știri economice și analize financiare www.financialintelligence.ro s-a remarcat de la bun început în peisajul media economic, dar și pe piața evenimentelor de business, în sectoare de interes strategic, precum energia, piața de capital, banking sau cybersecurity.

Într-o perioadă în care presa de calitate a devenit o raritate, o echipă de profesioniști în jurnalism și comunicare, cu experiență de peste 20 de ani în presa economică și organizare de evenimente de business, au pus bazele unui proiect curajos – un adevărat sprijin pentru oamenii de business și un important reper pentru dezvoltarea afacerilor.

Ne adresăm oamenilor de business – decidenți, cu studii superioare, statut social ridicat, venituri peste medie, atât bărbați, cât și femei: top și middle manageri din domenii de activitate diverse, oficiali ai autorităților de stat, politicieni, ambasadori, antreprenori dar și studenților și tinerilor care vor să intre în mediul de business.

Avem independență față de orice partid politic, instituții de stat sau alte grupuri de interese, politice sau comerciale, interne sau externe, servicii secrete și milităm pentru progres, libertate, drepturile omului și prosperitate.

În 2023, site-ul www.financialintelligence.ro a înregistrat un trafic de aproximativ 5 milioane de afișări și 1,7 milioane de utilizatori, potrivit Google Analytics.

Jurnaliștii Financial Intelligence sunt membri afiliați ai MediaSind – Sindicatul Român al Jurnaliștilor, ai Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor (IFJ) şi ai Federaţiei Europeane a Jurnaliştilor (EFJ).

Leave a Reply