București, 12 octombrie 2020 – Asociația Energia Inteligentă, în colaborare cu Muzeul Gazelor Naturale, a lansat un nou proiect: ”Energia – în spatele scenei”, care își propune să aducă în fața dumneavoastră, în premieră, jurnaliști din sectorul energetic, oameni implicați, dedicați și pasionați de meseria lor.

În fiecare zi urmărim știri, reportaje, citim articole, ascultăm grupaje informative. Informațiile au un loc important în viața noastră – ne aduc ultimele știri din lumea în care trăim, pe baza lor luam decizii care ne pot influența viața. Jurnaliștii sunt formatori de opinie, pot influența mase întregi de oameni, pe umerii lor există o mare responsabilitate. De cele mai multe ori cunoaștem foarte puțin persoanele din spatele informațiilor. Ei sunt jurnaliștii care ne aduc știrile și ne prezintă fapte, care ne ajută sa avem o viziune asupra realității ce ne înconjoară prin cuvintele pe care ni le transmit.

Pentru ca efortul lor să nu fie trecut cu vederea, ne-am propus să aducem în lumina reflectoarelor oamenii din spatele scenei, oameni implicați, dedicați și pasionați de meseria lor, energia pe care ei o așază în fiecare cuvânt și, nu în ultimul rând, munca asiduă, documentarea permanentă și învățarea continuă din activitatea lor de zi cu zi.

Proiectul debutează cu Gabriela Moroianu, jurnalistă cu state vechi în sectorul energetic. Cu o experiență de aproape 30 de ani în domeniul jurnalistic, Gabriela Moroianu este Doctor în științe economice, cu teza ”Prețul petrolului și influențele asupra economiei” și fondatoarea Focus Energetic, prima publicație dedicată domeniului energetic și schimbărilor climatice. Întrebată care sunt satisfacțiile muncii de ziarist, Gabriela Moroianu ne-a răspuns: ”eu scriu ca să îndrept niște lucruri, să le întorc la 180 de grade; în momentul în care constați că în urma a ceea ce ai scris lucrurile se schimbă în bine, ai o mare satisfacție”.

Seria de interviuri este condusă de Oana Langa, Specialist Relații Publice, Muzeul Gazelor Naturale. Materialele pot fi vizionate pe site-ul și pagina de facebook a Asociației Energia Inteligentă.

Asociația Energia Inteligentă reunește profesioniști din domeniul energiei electrice și gazelor naturale, care militează pentru un preț corect al gazelor naturale și pentru creșterea transparenței în piața de energie din România. Misiunea asociației este de a contribui la o bună informare a consumatorilor de gaze și de energie din țara noastră.

Leave a Reply