Financial Intelligence a premiat, săptămâna trecută, mediul de business pentru performanțele din 2022, în cadrul celei de-a cincea ediții a evenimentului GALA FINANCIAL INTELLIGENCE AWARDS care s-a desfășurat miercuri, 7 decembrie 2022, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

GALA FINANCIAL INTELLIGENCE AWARDS, un eveniment emblematic, a avut invitați de marcă, care au transmis mesaje mediului de afaceri despre vremurile pe care le trăim și perspectivele pentru 2023.

Bob Menendez, Președintele Comisiei de Politica Externa din Senatul SUA, a transmis, pentru Gala Financial Intelligence, că România a ramas lider ferm în ceea ce privește securitatea energetică sud-est europeană: “Anunțarea primului reactor nuclear modular mic, nou, de ultimă generație din România, este o demonstrație perfectă a puterii parteneriatului nostru româno-american. Aceste reactoare nu numai că vor genera energie verde, dar îl vor împiedica și pe Vladimir Putin să țină România ostatică nevoilor sale energetice.

Aceste acte de curaj și creativitate românească arată nu numai de ce România este o parte atât de importantă a alianţei NATO, dar simbolizează și dovada pentru care România este un aliat crucial al americanilor. Împărtășesc aceleași speranțe și pentru securitatea europeană. Împărtășim aceeași hotărâre de a ne apăra idealurile. Și împărtășim aceleași valori de respect pentru ordinea internațională, statul de drept și democrație.”

George T. Haber, cel mai bogat român din SUA, a transmis un mesaj motivațional pentru oamenii de afaceri: “Când drumul e greu, oamenii puternici merg înainte!” El a mai spus: “Doresc tuturor să putem să beneficiem de toate oportunitățile pe care lumea ni le oferă și să creăm o lume mult mai bună prin invenție, inovație și schimbare perpetuă. Să aveți mult noroc și mult antreprenoriat în tot ce faceți!”

George T Haber este un antreprenor de succes și un vizionar, cu experiență în implementarea și gestionarea companiilor high tech.

În prezent ne confruntăm cu o inflație ucigătoare care rupe din puterea de cumpărare pe toată planeta. Și băncile centrale sunt singurele care pot să lupte eficient cu inflația, având o “armă” urâtă de toată lumea – dobânda de politică monetară, a declarat Adrian VASILESCU, consultant de strategie în cadrul Băncii Naţionale.

Lucian RUSU, Secretar General Adjunct al Guvernului, a declarant: „Vreau să felicit mediul de business din țara noastră, care a demonstrat că este rezilient, adaptabil și orientat către viitor. Multiplelor crize le-ați răspuns și continuați să o faceți cu mult curaj și perseverență (…) Vă asigur că în Guvernul României există deschidere pentru fiecare problemă și se găsesc soluții. Fiecare problemă pe care o aveți o putem rezolva împreună. Împreună chiar suntem mai puternici”.

Dan DRĂGAN, Secretar de Stat la Ministerul Energiei, a transmis oamenilor de afaceri să își dezvolte proiecte proprii de generare de energie electrică: ”Vor fi apeluri de proiecte, care vor fi lansate în prima parte a anului viitor, sumele sunt semnificative și acest lucru va conduce la creșterea rezilienței și totodată va da credibilitate mai mare mediului de afaceri. Vă mulțumesc încă o dată și vă așteptăm la apelurile de proiecte pe care Ministerul Energiei le va lansa în prima parte a anului viitor. Felicităril echipei de la Financial Intelligence pentru eforturile susținute”.

Daniel APOSTOL, Directorul Direcției de Comunicare al Autorității de Supraveghere Financiară a transmis felicitări fondatoarelor Financial Intelligence: “Vreau să vă felicit și pentru felul în care ne ajutați pe noi să încercăm, picătură cu picătură, să oferim unui public larg o mai bună cunoaștere și o mai bună înțelegere a lumii financiare, să contribuim la sporirea educației financiare a publicului larg și, prin aceasta, să contribuim cu toții la o Românie mai frumoasă.”

”Fiecare suntem buni pe o anumită felie și e bine să continuăm să adăugăm valoare la mediul din jurul nostru”, a fost mesajul lui Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București.

Vlad Stoica, președintele ANCOM, a declarat: “Vreau să felicit echipa Financial Intelligence pentru toată activitatea și pentru întrebările incomode pe care le-au pus uneori, să vă asigur că noi, ca autoritate, dorim sa fim transparenți, mai deschiși, să ascultăm și să asimilăm de la mediul de business, societatea civilă și mass-media, toate observațiile și toate ideile, astfel încât mâine să fim un pic mai buni”.

Horia Constantinescu, presedintele ANPC, a spus: “Trebuie să încurajăm educatia financiara, la nivelul cel mai mic al existenței unui consumator, încă din frageda pruncie, pentru ca acesta sa devina atât de inteligent incat sa nu-și mai assume nici un fel de risc.”

De asemenea, europarlamentarul Siegfried Mureșan a transmis felicitări mediului de afaceri și invitația să apeleze la finanțări europene.

Financial Intelligence a acordat premii companiilor cu realizări deosebite în decursul acestui an.

  • Transport Trade Services – Premiu pentru 25 ani de excelență în managementul lanțurilor logistice de transport pe Dunăre
  • Comvex – Premiu pentru operarea celui mai rapid terminal de încărcare a cerealelor din Europa
  • ALRO – Premiu pentru reziliența modelului de afaceri în contextul crizelor suprapuse
  • OMV Petrom – Premiu pentru promovarea eficienței energetice în România
  • Transgaz – Premiu pentru dezvoltarea infrastructurii strategice regionale
  • Romgaz – Premiu pentru finanțarea istorică a preluării participației în perimetrul Neptun Deep
  • Nuclearelectrica – Premiu pentru contribuția la securitatea energetică și la decarbonizarea României
  • CNCIR – Premiu pentru programul de internship ”Stagiarii de azi – colegii noștri de mâine”
  • Hidroelectrica – Premiul pentru cea mai competitivă ofertă de pe piața energiei electrice
  • Transelectrica – Premiu pentru investiții în rețeaua de transport
  • FPPG – Premiu pentru contribuția la construcția unui dialog de succes industrie  – autorități
  • ASF – Premiu pentru Forumul Educației Financiare și pentru consecvența și impactul acțiunilor ample de educație financiară
  • SIF Banat Crișana – Premiu de Excelență pentru aplicarea standardelor de guvernanță corporativă
  • eVote – Premiu pentru inovație și simplitate în organizarea adunărilor generale
  • Purcari – Premiu pentru contribuția în dezvoltarea culturii vinului
  • CEC Bank – Premiu pentru reinventarea cu succes de-a lungul istoriei
  • Banca Transilvania – Premiu pentru contribuția la creșterea unei comunități antreprenoriale de succes
  • BRD – Premiu pentru susținerea tranziției la o economie verde
  • FNGCIMM – Premiu pentru performanță în garantare pentru susținerea sectorului financiar bancar
  • OTP Bank – Premiu pentru transformare digitală în industria bancară
  • CSALB – Premiu pentru implicare susținută în educația financiară și soluționarea problemelor clienților cu băncile
  • tbi bank – Premiu pentru cea mai avantajoasă dobândă la depozite bancare
  • Garanti BBVA – Premiu pentru sprijinirea achizițiilor de locuințe verzi și îmbunătățiri sustenabile pentru case
  • CITR – Premiu pentru inovație în domeniul restructurării
  • Adrem – Premiu de excelență pentru 30 de ani de activitate
  • Alstom – Premiu pentru contribuția la un transport verde
  • Smart Lab – Proiectul educațional al anului
  • Kanal D – Premiul pentru Leadership performant
  • BMM Testlabs – Premiu de Excelență în auditare, certificare și securitate cibernetică
  • ANCOM – DIPLOMA DE EXCELENȚĂ pentru platforma aisemnal.ro
  • CYBERINT – DIPLOMA DE EXCELENȚĂ pentru creșterea gradului de conștientizare a amenințărilor cibernetice în rândul populației

Le mulțumim partenerilor pentru că au făcut posibilă desfășurarea evenimentului!

Parteneri: ALRO, Comvex, Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune (CNCIR), Transgaz, CEC Bank, Superbet, Hidroelectrica, CIS GAZ, Telekom Romania Mobile, e.on, CAPEX.com, HS Timber, tbi bank, Impact Developer & Contractor, Garanti BBVA, SIF Banat Crișana, Sphera Francize Group, Bursa de Valori Bucuresti, Transilvania Investments, Evergent Investments, BRK Financial Group, Premier Energy, BRD Groupe Societe Generale, Banca Românească, Romgaz, Electrica Furnizare, FREYWILLE, Huawei, Anadolu Automobil România, Euro Insol, Certion, Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancare (CSALB), Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), Grampet Group, Cefin Trucks, SIF Muntenia, SIF Oltenia, Transelectrica, TeraPlast, bmm testlabs, BIG Cyber, Nuclearelectrica, Raiffeisen Bank, Asociatia Administratorilor de Fonduri – AAF, Antibiotice Iași, Tinmar, Federația Patronală Petrol și Gaze, OMV Petrom, Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), Institutul de Studii Financiare – ISF, First Bank, JTI, TTS (Transport Trade Services), Depozitarul Central, Certinvest, Meta Estate Trust, S&T, Purcari, Crama Ceptura, Onix Asigurări, Rovigo, Băiculescu și Asociații, ATP Group,  Veridio, Asociatia Furnizorilor de Energie Electrica din Romania (AFEER), AAGES, Minovici Medical Development, Goldring, Martini, ESTINVEST, Tellur, Cellini, Damiani, PAYOT, PR Avenue, Aquila, Avra Institute, Cofetaria Armand, Maison Dadoo, JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Partener educațional: Envisia – Boards of Elite.

Parteneri instituționali: Consiliul Național al IMM-urilor din România, ARIR – Asociația Română pentru Relația cu Investitorii, Professional Women’s Network Romania, ICSS, Camera de Comerț Româno-Britanică.

Parteneri media: AGERPRES, EM360 Studio, România Durabilă, Economistul, ClubEconomic.ro, InvesTenergy, Focus Energetic, The Diplomat-Bucharest, FinZoom.ro, Cariere, New Money, Bizi Live TV.

Leave a Reply